Ana SayfaMühendislikTamamlanamayan Yedi Askeri Proje

Tamamlanamayan Yedi Askeri Proje

Günümüzde silah icatlarının ana sebebi aslında güçtür. Bu gücü elde etme hırsı milletleri ve devletleri diğerlerinden daha iyi silahlara sahip olmak için kendi sermayelerini büyük miktarda harcamaya yönlendirmiştir. Onlar en delice fikirlere bile yatırım yaparlar ve çoğu zaman saçma silahlar ortaya çıkar. En sonunda hayal kırıklığı ile birçoğu rafa kaldırılmak zorunda kalır. Bunlardan en önemli 7 askeri proje ‘yi sizler için derledik;

Yedi Askeri Proje

7. Lunar – Ay Nükleer Bombası

askeri proje

Amerika Birleşik Devletleri, Sovyetler Birliğinin uzay yarışında öncülük etmesinden sonra kamu moralini artırmak amacıyla Ay’da nükleer silah test etmeye karar verdi. Bu projeye 119-A adı verildi. Ancak hiç bir zaman gerçekleştirilemedi. Onlar Ay yüzeyinde bulunan bir adamın bu işi denemek ve imha etmek için çok daha iyi bir yol olduğunu geçte olsa farkına vardırlar.

6. Buzul Uçak Gemisi Askeri Projesi

askeri proje

2.Dünya Savaşında Birleşik Krallık bir plan geliştirdi. Habakkuk ismindeki projeye göre buz ve odun hamuru karışımından bir uçak gemisi yapmak isteniyordu. Kulağa komik gelmiş olabilir ama bu karışım aslında sandığınızdan daha güçlü bir materyaldir. Bu karışım “pykrete” olarak bilinir; buz ile talaşın karıştırılması ile oluşturulan materyal, yüksek ısı iletkenliğinden dolayı buzdan çok daha yavaş erimektedir. Aynı zamanda buza göre oldukça sağlamdır. Örneğin gemiye bir torpil isabet ettiğinde patlamanın gövdede açtığı hasar, gövdenin içindeki pykrete levhalarının arasından geçen soğuk hava borularının suyu dondurmasıyla hemen kapanacaktır. Talaş tozu ve buzdan yapılan bir geminin sağlamlığının şüphe uyandırması gayet normal, fakat pykrete malzemesinin sağlamlığı bir hayli şaşırtıcıdır.

5. Uçan Dorito

askeri proje

A-12 Avenger II olarak bilinen Uçan Dorito, Amerika Birleşik Devletleri Donanması ve Deniz Piyadeleri için her türlü hava şartlarında uçabilen, Grumman A-6 Intruder uçağının yedeği olarak uçak gemisinden kalkan bir bombardıman uçağıdır. Ancak, ekstra maliyetlerin taşması nedeniyle, proje en fazla 5 milyar dolar israfından sonra 1991 yılında rafa kaldırıldı.

4. Sovyetlerin Kıyamet Günü Cihazı

askeri proje

1990′ lı yılların başlarında eski yüksek rütbeli Sovyet askeri üyeleri ve Komünist Partisi Merkez Komitesi, Amerikan Savunma komitesi ile bir dizi seri görüşmeler yaptı ve gelişimi engelleyen şeylerin varlığını ( Nükleer ve Hidrojen Bombası gibi ) kabul etti. Kendi askeri konuşlandırılmaları ile ilgili çelişkili ifadelerin var olmasına rağmen, hepimiz biliyoruz ki Rusya ve Amerika hala Kıtalar arası balistik füze (ICBM) sistemini tam faaliyetli olarak otomatik kontrol edebilmektedir. Eğer bir ışık, sismik, radyoaktif ve basınç sensörleri tarafından nükleer bir durum tespit edilirse bu olay nükleer silah yarışını başlatılmasını tetikleyebilir.

3.Pistsiz Kalkış

askeri proje

Amerikan hükumeti her türlü gemide kullanmak için dik kalkacak uçak yapmak istedi. XFV Salmon adlı uçağının kuyruğuna iniş takımları yerleştirildi. Ama pilotlar gemi üzerine geri inemediler. Ayrıca bu jet günümüz jetlerinden çok yavaş ve uçmak için çok karmaşık bir yapıya sahipti. Böylece her gemide savaş jetleri olacak fikri de suya gömülmüş oldu.

2.Gelecekten Gelen İmhacı

askeri proje

Ses hızının 3 katı hızda uçabilen ve 25 kilometre yükseklikte atom bombasını taşımak için tasarlanmış bir bombacıyı düşünün! B-70 Valkyrie, gelecekten gelen bir havacılık rüya olması gerekiyordu ama o geliştirilirken, yüksek irtifa karadan-havaya füze gelişmeleri, düşük seviyeli penetrasyon bombalama, programın yüksek geliştirme maliyetleri ve kıtalar arası balistik füze (ICBM) sistemlerinin tanıtımı sonunda, 1961 yılında iki prototibi kullanılan B-70 ‘in iptaline yol açtı; Bunlardan biri 1966 yılında bir hava çarpışma sonucu imha oldu.

1.Thunder Screech – Gök Gürültüsü Çığlığı

askeri proje

Bir deneysel turbo pervaneli uçak, XF-84H bir süpersonik pervane ve türbin motoru birleşimi ile güçlendirildi. Ama uçak motorlarının 25 kilometreden duyulabilen gürültüsü mürettebatın şiddetli bulantı ve kulak zarı darbelerine yol açması nedeniyle, onun iptaline yol açtı.

Furkan Gümüş
Furkan Gümüş
Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü mezunu. Yüksek lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde tamamladı. Doktora eğitimine Yıldız Teknik Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği alanında devam ettiriyor. Uzmanlığı Robot ve Mekatronik Sistemler, Otomatik Kontrol, Mekanik Tasarım, Gömülü Sistem ve Kontrol Yazılımlarıdır.
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Arıcılık Malzemeleri

Yeni Yazılar

Mühendislik Maaşları

Bunları Gördünüz mü?