Arama Sonuçları

  1. M

    Eşanjörde Serpantin Hesabı Hk.

    Arkadaşlar merhaba, Bir dizel motorundan su eşanjörün içine 400 derece sıcaklıkta giriyor. Soğutucu serpantin vasıtasıyla su eşanjörün içinde dolaşıp 200 derece sıcaklıkta dışarı çıkacak.(Su dolaşan yerin dışında da hava olacak. Tüm bunlar eşanjörün içinde olacak. Su dolaşan yer saclarla...
  2. M

    SolidWorks 2018 ve ANSYS 2019 için uygun bilgisayar önerileri arıyorum

    Merhaba, SolidWorks 2018 ve ANSYS 2019 gibi yazılımları kullanmak için bir bilgisayar satın almayı düşünüyorum. İyi bir performans elde etmek ve bu yazılımları verimli bir şekilde çalıştırmak için hangi bilgisayar özelliklerine dikkat etmem gerekiyor? İşlemci, bellek, ekran kartı ve depolama...
  3. M

    Özek Sektörde Mühendislik

    Merhaba arkadaşlar, Mezun olduktan sonra 1 yıllık işsizlik özel sektörde sorgulanır mı? Sorgulanırsa bu sürenin nasıl açıklanması gerekir?
  4. M

    Mülakatta başarılı olmak

    Merhaba arkadaşlar, Ben, plastik geri dönüşümü ile ilgili bir firmaya mülakata gideceğim. Firmada enjeksiyon makineleri, kırma hattı sistemi ve yıkama sistemi varmış. Burada mühendislerden; güçlendirme, hızlandırma ve kapasiteyi yukarı çekme bekleniyormuş. Ben mülakatta nasıl davranırsam...
  5. M

    Doğalgaz Sektörü Hakkında

    Merhaba arkadaşlar, Doğalgaz sektöründe ''Makine Mühendisi'' olarak çalışmayı tavsiye eder misiniz? Ne gibi avantajları, dezavantajları vardır? Bu sektörde çalışmak için hangi özelliklerimin olması gerekli? (araç kullanmak, program kullanmak...) İş imkanı nasıl? Bu sektörde çalışmak için hangi...
  6. M

    İş bulma önerisi

    Merhaba arkadaşlar, Ben Aralık ayından beri iş arıyorum. Askerlikle ilişiğim yok. Bu kadar zaman iş bulamamam normal mi? En kısa zamanda iş bulmam için ne yapmamı tavsiye edersiniz? (İngilizcem orta seviyede, konuşma yok.)
  7. M

    Mülakat hakkında

    Merhaba arkadaşlar, Ben bir mülakata girdim. Olumsuz değerlendirildi. Kendini geliştirmek isteyen bir mühendis adayı olarak insan kaynaklarına olumsuz değerlendirmenin sebebini sormam nasıl karşılanır? (Bu soruyu sormak mantıklı mı?, Bu soruyu nasıl sorabilirim?)
  8. M

    Solidworks yeteneğimi nasıl geliştirebilirim?

    Merhaba arkadaşlar. Solidworks'te katılama komutlarını ve diğer komutları biliyorum. Ben Solidworks'te çizim yeteneğimi ve tasarım yeteneğimi kısa zamanda nasıl geliştirebilirim? Bir makine tasarlayacak hale nasıl gelirim?
  9. M

    Word'te Alt Bilgi ekleme

    Merhaba arkadaşlar. Ben word'te istediğim sayfalara alt bilgi eklemek istiyorum. (Örneğin sayfa 7-70 arası). Fakat eklediğim tüm alt bilgilerin yazısının farklı olmasını istiyorum. (Sayfa No:1, Sayfa No:2...) Bunu nasıl yapabilirim? Yardım ederseniz sevinirim. İyi günler.
  10. M

    Staj,iş, askerlik

    Merhaba arkadaşlar Makine mühendisliği son sınıfım. Derslerimi bitirdim. Geriye sadece staj kaldı.Eğer firma kabul ederse 15 günlük stajını yapacağım. Staj yaptığım firmada işe girebilmek için nasıl bir yol izlemem gerekiyor? İşe alınmasam bile şu dönemde askerliği tecil ettirsem iş bulma...
  11. M

    Excel'de denklem yazamıyorum!

    Merhaba arkdaşlar ben Windows 10 kullanıyorum. Microrosft Office Excel 2003 kullanıyorum. Fakat ekle ikonuna bastığımda denklem çıkmıyor. Sadece denkleme ulaşabileceğim bir yazılım var mı? Ya da Excel'in hangi sürümünde denklem yazabilirim?
  12. M

    Aracın transmisyon oranları

    Merhaba arkadaşlar. Şimdi bir aracın tam yük hız karakteristik eğrisi var. Araç 4 vitesli. Fakat kaçıncı vitesin hangi devire karşılık geldiğini nasıl anlayabilirim? (Benim bildiğim 1. vitesin sonu maksimum tork)
  13. M

    Askerlik

    Merhaba arkadaşlar sizce bir mühendis adayı okul bittikten hemen sonra askerlik yapmalı mıdır? Ya da okul bittikten hemen sonra işe mi girilmesi daha uygundur?
  14. M

    AISI 1040 çelik

    Merhaba arkadaşlar AISI 1040 5 farklı oranda soğuk deforme edilİiyor. Deformasyon oranlarını makul ölçülerde seçip bu oranlarda soğuk deforme edilmiş malzemelerin çekme diyagramlarını aynı eksen takımında çizimini nasıl yapabiliriz? Aşağıdaki gibi bir grafik olacak. Ben Maksimum σ (gerilme)...
  15. M

    Motorlar

    Sizce son zamanlarda iki zamanlı motorlara duyulan ilginin artmasında ne rol oynamaktadır? Bu motorlardaki yeniliklerden haberiniz var mı?
  16. M

    Kulaklık Tavsiyesi

    Merhaba arkadaşlar ses kalitesi iyi olan ve fiyatı da uygun olan (0-50 TL) olan kulak önerebilir misiniz? Ses kalitesi iyi derken bass biraz ön plana çıkabilir, ve ses net anlaşılır bir şekilde gelmesini kastettim. Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
  17. M

    Bilgisayar Ekranı Açılmıyor

    Merhaba arkadaşlar 2 gün önce bilgisayarı yeniden başlattım, ve ekran görüntüsü siyah oldu ve 2 gündür ekran görüntüsü gelmedi. Bilgisayar açılıyor fakat ekran gelmiyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Yardım ederseniz çok sevinirim.
  18. M

    Staj Yapabilecek miyim?

    Merhaba arkadaşlar bildiğiniz üzere covid-19 salgını bulunmakta. Ben bu yaz staj yapmak istiyorum. Sizce yapabilir miyim? Ya da yazın yapamasam diğer dönemde yapabilir miyim? (15 günlük organizasyon stajı yapacağım.) Bu stajı yapmadan mezun olabilir miyim?
  19. M

    BİTİRME ÖDEVİ MALZEMESİ

    Merhaba arkadaşlar ben bitirme ödevinde çift gözlü ceviz kırma mekanizması tasarladım. Bunun prototipini yapacağım. Bu mekanizma için St 50-2 malzemesini kullandım. St 50-2 malzemesini piyasada nerden bulabilirim? Ya da nereden sipariş edebilirim?
  20. M

    MAKİNE ELEMANLARI

    Merhaba arkadaşlar makine elemanları dersinden başarılı olabilmek için ne yapmam gerekli? Yardım ederseniz sevinirim.
Yukarı Alt