4.5 g faturaya yansır mı

Onuruno

MB Üyesi
Kayıt
31 Mart 2016
Mesajlar
2
Tepkiler
1
Yaş
43
Üniv
Çukurovs
Merhaba arkadaşlarla bir sorunun cevabını arıyoruz yardımcı olursanız seviniriz. 4.5 G de faturaların yüksek geleceği söyleniyor. Bunun nedeni kısa sürede daha fazla sayfayı ziyaret edebilme imkanından mı yoksa hızın artabilmesi için daha fazla veri tüketmeden dolayı mı? Konu iddiaya dönüştü. Açıklarsanız çok seviniriz
 

Oğuzhan Mallı

Yetkili Kişi
Genel Yönetici
Kayıt
6 Şubat 2015
Mesajlar
549
Tepkiler
435
Meslek
Nükleer ve Atom Mühendisi
Üniv
MEPhI, KTÜ
Merhabalar, 4.5 G gelince doğal olarak anlık internet hızımız artacak. Herhangi bir site veya uygulama kullandığımızda yine eskiden ne kadar veri kullanıyorsak yine aynı veri kullanacağız. Örneğin bir video izleyeceğiz 20 mg. 4.5 G olunca yine 20 mg indirme yapacağız. Sadece daha hızlı indirme yapacağız. Kullanılan veride değişim olmayacak.

Benim düşüncem bakım ve masrafı çok olabileceğinden bu faturaya yansıyabilir.

Veya çok küçük ihtimal bunu düşünmüş olabilirler; video veya internette sörf yaptığımızda cihazımız önbellekleme kullanır. Örneğin videoyu bir kısmını sürekli önden indirir. Bazı uygulamalarda tamamını indir. Bizimde hızımız iyi olduğundan gereksiz yere veri indirmesi olabilir. Mesela biz 2 dk lık bir şey izleyeceğiz ama 20 dakikalık videoyu birden önbeleğe alabiliriz. Tabi bu sıkıntı kotalı paketler için olacaktır.

Diğer bir sorun ise piyasada rekabet olmadığından fiyatlar fahiş bir şekilde sunulabiliyor. Örneğin ben şuan 4.5 G internet kullanıyorum 4 GB kotalı ayda 10 tl veriyorum. Yalnız bu kota TR'de ki gibi değil. Ben bunu burada 1 ayda bitiremezken, TR'de aldığım 3 Gb lık paket 4 5 günde bitebiliyordu :)
 
Konu sahibi
Konu sahibi
Onuruno

Onuruno

MB Üyesi
Kayıt
31 Mart 2016
Mesajlar
2
Tepkiler
1
Yaş
43
Üniv
Çukurovs
Çok teşekkürler Oğuzhan Bey. Cevabınız teknolojiden anlamayan biri için çok açıklayıcı olmuş Böylelikle benim tezim olan örn.videoyu hızlı indirebilmek için daha çok veri harcanırı çürüttünüz :/
 
Yukarı Alt