- Tepkiler
- 2
- Meslek
- Bilim insanı
- Üniv
- Lise mezunu
On yıla yakın zamandır anti yerçekimi tasarımları oluşturmaya çalışmaktayım. Dokuz yıl kadar içeriğinde fren olan tasarımlar üzerinde çalıştım. Nihayetinde anti yerçekimi tasarımına fren eklemenin büyük bir hata olduğuna karar verdim. Bu yıl fren olmadan oluşturduğum vasat bir anti yerçekimi tasarımı ile 0,03 newton kuvvetinde anti yerçekini kuvveti elde etmeyi başardım. Yakın zamanda içeriğinde mıknatıs, elektromıknatıs, 3 motor, diyot ve kondansatörlerden oluşan bir tasarım yaptım. Bitirmeme az iş kalmasına yakın tamamını bitirmekten vazgeçtim. Vazgeçme nedenim, tasarımın uçmasını engelleyecek kadar fazla ağır olmasıydı. Bu tasarımı yerde hareket eder hale getirebilirdim fakat daha önce yerde hareket eden prototipler yapmıştım, bu nedenle emek harcamayı gereksiz buldum. Şu sıralar bir adet drone motoru, bir adet rulman, iki adet şaft, ayrıca çoğunluğu kağıt ve yapıştırıcılardan oluşan hafif bir tasarımı oluşturma çalışmalarım sürmektedir. Anti yerçekimi merkezkaç kuvvetinin kütle fırlatma özelliği ile oluşmaktadır. Burada bu konuyu açmamın herhangi bir kazanç sağlama amacı yoktur. 2022 yılında oluşturduğum yerde hareket eden prototipin videosunu da paylaşıyorum. İnsanların anti yerçekimi konusundaki fikirlerini merak ediyorum.
Dosyalar
-
16,3 MB Okunma: 114