Bıçağın 2 Yüzü

TCP-IP

Özel Üye
Kayıt
7 Kasım 2018
Mesajlar
92
Tepkiler
27
Yaş
44
Meslek
Sistem Destek Uzmanı
Üniv
Anadolu Üniversitesi
Forumda mesajların birisinde yorum olarak şu soruyu sormuştum :

- Facebook nasıl ve neden hangi amaçla kuruldu ?

Acaba " normal haber canım bunda ne var öküz altında buzağı aramak senin hüsnü kuruntuların " denilen şeyler var mı ? Aslında masum görünen haberler gizli bir şifre veriyor olamaz mı ? Bazen basit sıradan bir yangın haberi aslında birkaç gün sonra bazı olayları tetikleyecek gizli mesajı onları algılayacak kişilere şifreli olarak iletiliyor olamaz mı ?

Çoğu kişi bunun savsatadan ibaret birşey olduğunda hem fikir olabilir , bende öyle düşünürdüm yıllarca ama gördüm ki bize gösterilen anlatılan sıraan olaylar aslında birer gizli şifreymiş. Belki paranoyak seviyesinde olduğum veya bizide paranoyak mı yapmak istiyorsun diyenleriniz olabilir , haklısınız dışardan bakıldığında bazı bağımsız olayları bir yerlere bağlamak paranoyaklık hatta ileri derecede şizofrenik olarak görülebilir.

Mesela gündemin çaptan yavaş yavaş düşmeye başladığı malum bir cinayet olayı var , olay patlak vermeden önce aslında birçok zehirlenme vakası kimyasal bir takım tehdit içeren varildir vs dir konuları haberlerde biz sıradan haber olarak okuyup görüp geçtik ama işin ucu geldi bir belkideciddi kriz çıkarabilecek cinayet olayında düğümlendi.

Diyebilirsiniz ki bu çok normal " ee bundan ne çıkaracağız biz müneccim değiliz ki adamın cinayete kurban gideceğini hatta bize ne " doğru ama sıkıntı şu ki hiç birimiz tam anlamıyla fikren ve celben bağımsız ve hür değiliz hatta iyi ahlaklı stabil birer yeni dünya düzeni kölesiyiz.

Köle olmayın olmamalıyız bazı şeyleri görmemiz ve önlem almamız ve yarın öbür gün başımıza ciddi işler gelmeden tedbir planları yapmalıyız.

Gelelim sorunun cevabına ;

Evet Mark zuckerberg kurmuştur , adamı tanımayan yoktur herhalde az çok.... İçeriğine bakacak olursak çok tatlı şirin bir fikir aslında " üniversite lise ve daha eski okullarda okuyan arkadaşlarımızı bulmak konuşmak görüşmek için kurulmuş bir platform " evet bencede güzel bir fikir ama esas altında yatan sebep gerçekten de masum mu acaba ?

HAYIR...

İşin özü buradan gelmekte -->
Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.


Resimde görülen Sniper haberde de okuduğunuz üzere oldukça can yakmıştır. Adamın bulunması için abd de ne kadar ajan cia fbi kgb mossad ekipleri varsa alarmda bu adamın peşine düşmüştür.

Adam oldukça iyi saklanma stratejisi yaptığı için her zaman ajanlardan önce yürümüş ve işini başarmıştır. Bu durum tüm güvenlik birimlerini sıkıntıya sokmuştur.

Bir kgb ajanı son maktulun öldürülmeden önceki market kameralarını gözlemlerken Ford marka bir kamyonetin kaputunda bir insan yüzü görmüş ve o yüz defalarca analiz edildikten sonra kişinin resimdeki kişi olduğu tespit edilmiş ve en sonunda yakalanmıştır.

Hükümet ve güvenlik başkanları bu olayları önlemek adına bir yarışma düzenlemiş ve en iyi akıl ve projeyi ödüllendireceğini bildirmiştir.

İşte adamımız bunu değerlendirmiş ve bu platformu kurmuştur. Masum görülen ama altında koca bir cehennemi barındıran bir sistem , yıllardır herkes buraya ( diğer platformlarda dahil çalışma ve bilgi toplama mantığı aynı ) foto video durum vs gibi paylaşımda bulunarak aslında büyük bir Yapay zeka ya feedback toplamış ve toplamaya da devam etmektedir. Mimiklerinizden tutun değişik tip saç kesimlerinize bıyık sakal tiplerinize ses tonunuza hatta ... dona kadar herşeyi hergün kaydediyor.

Başınıza geldi mi bilmiyorum ama ben ve birkaç tanıdığıma denk geldi ,

SİZİN KENDİ KULLANDIĞINIZ CEP TELEFONU NUMARANIZ İLE ARANDINIZ MI ? ARANMA ŞEKLİNİZ EVET İSE KENDİ SESİNİZİ VE SİZİNLE KONUŞMAK İSTEDİĞİNİ KENDİNİZE SORU OLARAK YÖNELTTİ Mİ YAPAY ZEKA ?

Benim başıma geldi dediğim gibi , başına gelmemiş arkadaşlara sorum şu böyle bişi oldu şaka mı sanarsınız yoksa dumur mu olursunuz ?

Bu platformu gerçek isim ve resimlerimle asla kullanmadım fakat işgüzar arkadaşlar resim çekip video çekip atmışlar buradan birşeyler olabilir.

Demek istediğim şu ki olaylara filmlere haberlere dik açı ile değil 360 derece açı ile bakın , yarın başınıza ne gelir bilemem ama siz yine de dikkatli olun...

Kalın sağlıcakla...
 

Dosyalar

Yukarı Alt