Bir Elektronik mühendisi ne kadar yazılım bilmelidir ?

EEM Mezunu ne kadar yazılım bilmelidir ?

  • Bir yazılım mühendisi kadar.

  • Bir bilgisayar mühendisi kadar.

  • Okulda öğretilenden daha fazlasını.

  • Orta düzeyde(döngüler,fonksiyonlar,class yapısı)


Sonuçlar ancak oy kullandıktan sonra görülebilir.

scright

MB Üyesi
Kayıt
23 Mart 2019
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
26
Meslek
Öğrenci
Üniv
Baskent
Merhaba ben EEM 2. sınıf öğrencisiyim , az önce bir yapay zeka programı yazılışını izledim ve kendi bildiğim yazılım bilgisiyle kıyaslayınca hiç bir şey bilmediğimi fark ettim (bil101-102 ile sınırlı bilgi) sizce bir eem ci ne kadar yazılım bilmelidir. Yoksa bu yapay zeka , derin öğrenme bunlarda bir şeyler yapmak istiyorsak sadece yazılım mühendisi gibi o kısma mı odaklanmalıyız ?
 

Hasan Basri Karakaya

Yetkili Kişi
Moderatör
Kayıt
7 Şubat 2015
Mesajlar
79
Tepkiler
92
Meslek
Elektrik-Elektronik Yüksek Mühendisi
Üniv
K.S.Ü.
Bu tamamen senin seçimin ve tercihlerin ile alakalı. Eğer yazılım alanında ilerleyecek bir mühendis olacaksan elbetteki temel düzeyde yazılım ve algoritma yapısına hâkim olmak gerekmekte. Ancak bölümümüz itibariyle bizlerden bir Bilgisayar veya Yazılım Mühendisinin bilmesi gerekecek kadar yazılım bilgisi istenilmemekte.
 

Mavi

MB Üyesi
Kayıt
5 Mart 2019
Mesajlar
13
Tepkiler
5
Yaş
25
Meslek
Computer Science Engineering
Üniv
Gebze Technical University
Hocam yazılımcılık işi diploma gerektirmeyen bir iştir. Bunun örnekleri çok artmaya başladı dünyada. Google ve IBM geçen yıl diploma şartını kaldırdı. Bu ve bunun gibi örnekler çokça artacaktır zannımca. Bu sebepten dolayı eğer yazılım alanında ilerlemek istiyorsanız kendinizi adamalısınız bu işe, ha yok kendi alanımda çalışmak istiyorum, donanıma daha fazla ağırlık vermek istiyorum dersen de yazılımı biraz daha basite indirgemelisin. Yani bana göre aslında bir elektronik mühendisi ile bir bilgisayar mühendisinin işleri iç içe ve Türkiye şartlarında iş ve maaş koşullarının da daha iyi olduğu alanın yazılım olduğunu esas alırsak yazılımda yoğunlaşmanız sizin için daha iyi olacaktır.
 
Yukarı Alt