Bu bölüm bakir kalmış neden ?

TCP-IP

Özel Üye
Kayıt
7 Kasım 2018
Mesajlar
92
Tepkiler
27
Yaş
44
Meslek
Sistem Destek Uzmanı
Üniv
Anadolu Üniversitesi
Evet , forumu enine boyuna gezmeye ve yorumlamaya varsa elimden gelen ile bilgi birikim tecrübe paylaşmaya gayret ediyorum. Orman ve Ziraat mühendisliği pek para etmiyor gözüyle sanırım buraları hep dutluk olmuş arazi gibi kalmış..

Halbuki , ne mühendisi olursan ol , ne teknikeri uzmanı olursan ol , eninde sonunda yiyecek ihtiyacın ve dinlenme ihtiyacın var.

Yemek için ZİRAAT dinlenmek için ODUN 'a okumak için bile odun'a ihtiyacın var.. Mesela pdf den kitap okuyabilirsin çevreci yaklaşımla ama o kitabın kokusunu almadan okumak dilinizin tüm tat alma pigmentlerinin ölmüş ve sadece yemeği görüntüsü ile görüp sevip tat alıyor hissiyle yemek kadar kötü bir şey ( bir hısmım bu şekilde yaşıyor adam oldukça zengin bugün silkelesen 15-20 trilyon belki fazlası var ama hayatın en güzel yemekelrini bir iskender kebabı urfa adana antep baklavası tadını ASLA BİLEMİYOR )

Bu konular bence bir bilgisayar makine mühendisliği kadar önemli ve değerli...

Şöyle basit bir örnekle , eski insanlar ( dedeler ve nineler hatta onların bir nesil gerisi ) saman yatakta yatar saman dan yapılmış dam ile örülü çatısı olan evde yaşar çamurdan kerpiç evlerde yaşar odun yakar tarımla uğraşır orak sallar buğday biçerdi.

Ama ASTIM hastası olanı yoktu , aerobik yapma gereği duyacak kadar şişman değildi stresten yada vücutta biriken elektrikten uzaktılar , spor salonlarına gidip body building çalışıp yapay kas üretmiyorlardı , çoğu rahmetli Muhammed Ali'den daha sert yumruğa Bruce lee den daha güçlü kaslara sahipti VE SAĞLIKLIYDI.

Ama hiç biri herhangi bir mühendislik dalı mezunu değildi..

Lütfen bu bölümlere de hak ettiği değeri ve önemi verelim.
 
Yukarı Alt