Çin Füzesi Yerine, Kendi Milli Projemizi Üreteceğiz

Taner Hayret

MB Üyesi
Kayıt
24 Şubat 2015
Mesajlar
44
Tepkiler
48
Yaş
34
Savunma Sanayii İcra Komitesi’nce, uzun menzilli hava ve füze savunma sisteminin yerli imkanlarla geliştirilmesi çalışmalarına ağırlık verilmesi ve bu çerçevede mevcut projenin iptal edilmesine karar verildiğini bildirildi.

Çin füzesi konusunda uzunca aynı ritimde devam eden müzakere sürecini noktalayan Ülkemiz, bu amaç doğrultusunda bizzat füze teknolojisini üretmeye çalışacak. Açıklamada, kararın 13 Kasım'da verildiği de vurgulandı .

milli projemiz.jpg


Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılmış olan açıklamada, Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın, Uzun Menzilli Hava Projesi ve Füze Koruma Sistemi Projesi üstünde yapılan etraflı ve ayrıntılı çalışmaları Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında bir araya gelen Savunma Sanayii İcra
Komitesi'ne sundu. İcra Komitesi'nin, yaptığı değerlendirmeler neticesinde uzun menzilli hava ve füze koruma sisteminin Türk malı imkanlarla geliştirilmesi çalışmalarına ağırlık verilmesi, bu çerçevede şuanki projenin iptal edilmesi ve bu konuyla alakalı geniş kapsamlı bir yaklaşımın benimsenmesini 13 Kasım 2015'te kararlaştırdığı anlatılan açıklamada, bunlar kaydedildi:

Ortaklık Anlayışı

milli füzemiz.jpg


" Bu kararın alınma sürecinde koruma politikalarımızın, caydırıcılık unsuruna ağırlık veren uzunca vadeli ulusal çalışmalara dayanması gerektiği değerlendirilmiştir. Bu anlamda, bugüne kadar yapılmış olan müzakerelerde ayrıntılı olarak tartışılan teknolojik işbirliği ve ulusal kapasitemizi geliştirme imkanları sonraki aşamada tümüyle değerlendirilecektir. Bu değerlendirmelerin de katkısıyla çalışmaların geniş kapsamlı ve uzunca vadeli, ülkemizin korunmasında en ileri sistemlerin kullanımına karşı bir ortaklık anlayışında yürütülmesi istikametindeki çabalara aynı ritimde devam edilmesi aynı toplantıda kararlaştırılmıştır . "
 
Yukarı Alt