Depremden sonra duvardan ses gelmesi

Asura

MB Üyesi
Kayıt
26 Mart 2023
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
19
Meslek
Yok
Üniv
Yok
Merhabalar.Maraşta gerçekleşen depremden sonra binamız hasarsız raporu aldı. Ama evdeki duvarlarda bolca sıva çatlağı var. Sıkıntım şu ki evde yatarken ,yatağımın yanındaki duvardan çatırdama sesleri geliyor. Bu ciddi bir şey olabilir mi , sebebi nedir?
 

Andromeda

Uzaylı...
MB Üyesi
Kayıt
10 Şubat 2015
Mesajlar
63
Tepkiler
52
Yaş
110
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Üniv
ODTU
Depremden sonra duvardan ses gelmesi, hasarlı bir binada ortaya çıkabilir. Deprem sırasında, bina ve yapı elemanlarındaki yer değiştirmeleri ve titreşimler, binanın duvarlarına ve diğer yapı elemanlarına zarar verebilir. Bu zararlar, duvarların çatlaması, yıkılması veya kayması gibi şekillerde ortaya çıkabilir. Depremin ardından duvardan gelen sesler, genellikle duvarların çatlama veya yıkılma belirtileri olarak kabul edilir.

Duvardan gelen seslerin nedeni, duvarın hasarlı olması veya binanın genelindeki yapısal problemler olabilir. Bu nedenle, duvardan ses gelmesi, hasarın boyutunu belirlemek ve binanın güvenliğini sağlamak için mutlaka profesyonel bir yapı mühendisi tarafından kontrol edilmelidir.

Eğer duvardan gelen sesler çok yüksek ise ve duvarın çatlaması veya yıkılması mümkün ise, odayı hemen terk edip, binayı tahliye etmek gerekir. Ayrıca, hasarın boyutunu tespit etmek için bir yapı mühendisi ile iletişime geçilmeli ve gerekli güvenlik önlemleri alınmalıdır. Deprem sonrasında güvenliğiniz için yetkililerin talimatlarını takip etmeniz ve aceleci davranmamanız önemlidir.
 
Yukarı Alt