Dron(İHA)

Kayıt
3 Mayıs 2019
Mesajlar
4
Tepkiler
6
Yaş
22
Meslek
Havacılık
Üniv
İTÜ
Hepinize merhabalar son zamanlarda her yaş grubunda ilgi ve merak uyandıran İHA(İNSASIZ HAVA ARACI)'lar yani dronlar hakkında bilgi vereceğim. Öncelikle dron dediğimizde aklımıza ilk gelen durum insansız hava aracı olacağı gibi kumanda veya akıllı cihazlara yüklenen uygulamalar sayesinde yönetilen sistematik bir şekilde çalışan cihazlar olarak nitelendirebiliriz. Peki ya dronlarin üretiminde neler kullanıldı.
Dronlar anakart fırçasız esc motorlar kamera batarya pervane alıcı ve vericiler sistemi üzerine kurulmuş olup günlük hayatı kolaylaştırmak amacıyla üretilmiştir. Şuanki durumda her yaş grubunun ilgisi haline gelmiştir ve her alanda ilgi görmeye başlamış olup sadece zevk için değil bir çok işe kolaylık sağlaması için iş piyasasından da çok talep görmüştür ve yavaş yavaş iş piyasalarında görmeye başlayacağız. Biz dronları yaygın olarak kişisel hayatımızda havadan görüntüleme yani doğa videoları resimleri vb. veya kendimizi arkadaşlarımızı resim çekimi için kullanıyoruz diğer bir taraftan sadece kişisel alanda değil bahsettigimiz gibi iş alanlarında kullanılmaya başladığını söylemiştik peki ya dronların kullanım alanları nerelerdir sadece kişisel alan mıdır?Tabiki de hayır dronların kullanım alanları ;
- Spor
- Gazete
- Haritalama
- Askeri alanlarda
- Tarım
Gibi bir çok alanda faaliyet göstermektedir. Kısaca günlük hayatımızda dronlar artık yerini almaya başlamış ve kolaylıklar sağlamaktadır.
İlgili tarihte otomatik birleştirildi:


İlgili tarihte otomatik birleştirildi:

 
Son düzenleme:
Yukarı Alt