Elektrik Elektronik Mühendisliği mi Matematik Öğretmenliği mi

Ahmet Can07

MB Üyesi
Kayıt
2 Temmuz 2017
Mesajlar
6
Tepkiler
0
Yaş
24
Sınavlar açıklandı. Ben 74k dayım ve kafamda iki meslek var. Elektrik elektronik mühendisliği ve ilköğretim matematik öğretmenliği var. Dilim yok yeteneğim de yok. Matematiğim iyidir. Hangi mesleğin iş olanakları daha iyi hangisinin para kazanma olayı daha iyi ve üniversite tavsiyenizi bekliyorum birde mezun kalma sizce nasıl olur yorumlarınızı ve üniversite tavsiyelerinizi bekliyorum.
 

Oğuzhan Mallı

Yetkili Kişi
Genel Yönetici
Kayıt
6 Şubat 2015
Mesajlar
549
Tepkiler
435
Meslek
Nükleer ve Atom Mühendisi
Üniv
MEPhI, KTÜ
Çok farklı iki meslek olmuş :)

Kısaca şöyle;

Matematik seçerseniz; devlete atanıp bir yere girdiniz diyelim.
  • Önce doğu göreviniz olacak
  • Sabit bir gelire sahip olacaksınız. Ek ders, kurs vs ile 4500 TL anca çıkar. Tek pazarınız boş olur :)
  • Öğretmen arkadaşlarımdan biliyorum. Eğer öğretmenliği sevmiyorsanız sakın bulaşmayın, bir süre sonra işkenceye döner. Kimilerine göre öğretmenlik monotonluk. Hep aynı şeyler deyip dururlar. Eğer okulda iş arkadaşlarınız kötü, okul şartları kötü ise sizinde başınıza gelebilir. Öğrenciler ile uğraşmak zor :)
  • Sabit gelir demiştim, tabi girişimci bir ruha sahip değilseniz. Nasıl ek gelirler kazanabilirsiniz? Kitap yazarak, ders kitapları oluşturarak, öğrencilerin daha iyi öğrenebilmeleri için yeni tür kaynaklar oluşturabilirsiniz. İlerleyen saffalarda bir eğitim merkezi bile kurabilirsiniz. vs vs size kalmış.
Elektrik elektronik mühendisliği seçtiniz diyelim.

2 seçenek var önümüzde.
  1. Üniversite yıllarınızı çok boş geçirdiniz. Sadece dersleri geçmek için çabaladınız.
  2. Üniversite yıllarınızı çok faydalı geçirdiniz. Öğrenmeniz gereken programların yanında alternatif programlar öğrendiniz, sanayi ile haşır nesir oldunuz, piyasada bulundunuz, yeni projeler geliştirdiniz, öğrencilik hayatınızda PARA kazanmaya başladınız, kendi mini işinizi kurup sermayenizi biriktirdiniz.
Seçenekler bunlar. 1. seçeneği seçti iseniz:
  • Diplomayı aldınız. 1 yıldır iş bulamadınız ve diplomalı işsiz sendromuna yakalandınız. Deli gibi iş aradınız ve sonunda buldunuz, hemen girdiniz.
  • İş vereniniz kan emen bir lise mezunu. 1500 TL ile işe başladınız.
  • Biraz şanslısınız diyelim devlete girdiniz. 3500 TL ile başladınız.
  • Okulu çok boş geçirdiğinizden hiç bir şeyden anlamıyorsunuz. Eksikliklerinizi tamamlamak uzun yıllarınızı alacak.
2. seçeneği seçti iseniz:
  • Ünlü bir şirket diplomanızı alır almaz hemen size bir iş teklifi ile geldi ve iyi bir ücretle işe aldı. Maaşınız ise yıllara göre geometrik şekilde arttı :)
  • Veya ben kimsenin altında çalışamam derseniz; zaten mini şlrketinizi kurmuştunuz. Aynı zamanda bir miktarda sermayeniz oluşmuştu. Gerisi size kalmış :)
 
Konu sahibi
Konu sahibi
A

Ahmet Can07

MB Üyesi
Kayıt
2 Temmuz 2017
Mesajlar
6
Tepkiler
0
Yaş
24
Yorumunuz için tesekkur ederim belirttiğim gibi benim dile yeteneğim yok bu kendimi geliştirdiğim halde sıkıntı yaratır mi
 

Oğuzhan Mallı

Yetkili Kişi
Genel Yönetici
Kayıt
6 Şubat 2015
Mesajlar
549
Tepkiler
435
Meslek
Nükleer ve Atom Mühendisi
Üniv
MEPhI, KTÜ
Dile yeteneğim diye bir şey yok. İstemezseniz tabi olmaz. Başta kaybediyorsunuz.

Dil geliştirmek için 2. sınıfta erasmus yapabilirsiniz. 3 te ise world and travel yaparak çok iyi bir seviyeye sahip olabilirsiniz.

Rusça ve ingilizce biliyorum. Rus dilini gördükten sonra ingilizcenin çok basit olduğunu gördüm. İnanın çok basit. Biraz üstünde dursanız çok yol katedebilirsiniz.

Dil kursları hikaye. Kendiniz çabalamadan öğrenemezsiniz.

Dil artık aranan şart olmaktan çıkıp, zorunlu hale geldi.
 

beratsenel

MB Üyesi
Kayıt
10 Temmuz 2017
Mesajlar
2
Tepkiler
0
Meslek
ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜH.
Üniv
GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Hangi meslek sana daha yakın geliyorsa hangisini hayatın boyunca severek yapacağını düşünüyorsan hiç düşünmeden onu seç.Bir işi severek yapıyorsan, o işi iyi yaparsın iyi yaparsan da para zaten gelir seni bulur.
 

Mushab Bedirhan Andız

Tübitak
Yetkili Kişi
MB Yazarı
Kayıt
12 Temmuz 2017
Mesajlar
11
Tepkiler
5
Üniv
CambridgeÜniv, RizeÜniv
Ben de Matematik Öğretmenliğini bitirdim. İyi de puan almıştım zamanında. Ama içinde matematik aşkı varsa mutlaka matematik öğretmenliği oku. Ben şimdi Araştırma Kurumunda Cebir Alanında Araştırmacı pozisyonundayım. Kendini geliştirir ve hayallerinden vazgeçmezsen matematik öğretmenliği heyecanlıdır.
 
Yukarı Alt