Elektrik Elektronik Mühendisliği

Engineer:)

MB Üyesi
Kayıt
11 Ocak 2017
Mesajlar
32
Tepkiler
4
Merhaba ben EEM 3.sınıfa yeni geçecek bir mühendislik öğrencisiyim.Okulda ortalamam iyi düzeyde.Ben bu sene stajımı bir kablo firmasında yaptım.Orada bulunan elektrik elektronik mühendisinin yaptığı tüm işlerde (stajımın süresi dahilinde) bulundum.Elektrik ve Elektronik adına bir sürü işler gördüm ve öğrendim.Şu an hangi alanda neye karar vereceğimi bilmiyorum.Elektronik beni daha çok mutlu ediyor ancak elektrik konusu da beni etkiliyor.Yazılım konusunda başlangıç düzeyindeyim.Okuldan keşke şunları da yapsaydım diyerek ayrılmak istemiyorum. Neler yapabilirim.Bana neler önerirsiniz?Kafam çok karıştı.Bir yerden başlamak istiyorum ve kademeli bir şekilde ilerlemek istiyorum.Mesela haberleşme protokolleri, PLC, Pic Programlama,arduino,yazılım(nerden başlayacağım; C, C#, MATLAB...)Bana bu konularda yardım ederseniz çok memnun olurum.Şimdiden teşekkür ederim.
İyi günler
 

sansar2564

MB Üyesi
Kayıt
22 Mayıs 2016
Mesajlar
59
Tepkiler
20
Meslek
Elektrik Elektronik Mühendisi
Üniv
Konya Teknik Üniversitesi
Henüz EEM 2. sınıfa yeni geçtim. Elbette siz benden tecrübelisinizdir. Ancak yine de şimdiye kadar anladığım bazı şeyler var. Üniversiteye başlamadan önce C programlama öğrenmeye başladım. Doğru dili seçtiğimi üniversiteye başlayınca anladım. Sanırım C elektroniğin (yazılım alanında) ana dili . Öğrenmeye Tevfik Kızılören'in Her Yönüyle C isimli kitabından başladım. Kitabı bitirdiğimde anladım ki C dili tek bir kitapla öğrenilecek bir şey değil. Derya deniz. Kod yazdıkça alışıyor insan. Kod yazmaya başlayınca bir sorunla daha karşılaştım. Google'da aramaya çalıştığım çoğu konu Türkçe kaynaklarda bulunmuyor. İngilizce şart. C sevdam sayesinde İngilizcemi de geliştiriyorum.
Daha sonra machine learning diye bir şey duydum. Araştırdım biraz. Güzel bir şeye benziyordu. Aslında yeni bir maceraya başlıyordum ama haberim yoktu. C dili ile machine learning nasıl yapılır diye araştırdım biraz. Ama C dili bu iş için yeterince fonksiyonel değildi. C ile machine learning yazmak yeni bir dil yazmaya benziyordu. İşte o gün python öğrenmeye karar verdim. Python İstihza kitabını indirip okumaya başladım. Şu an C üzerinde uzmanlaşmaya ve Python öğrenmeye çalışıyorum. Bir de arduino maceram vardı onu anlatmayı unuttum. Kısaca bahsedeyim. Lise yıllarındaydım. Arduino ile yapılan robot videoları izliyordum. Arduino alamak istiyordum ama o günkü bütçeme göre oldukça pahalıydı( ucuza klonları olduğunu bilmiyordum). Sonra internet üzerinden PIC diye bir şeyle tanıştım. Ben bunu öğrenmeliyim dedim. Üstelik Arduino'ya göre oldukça ucuzdu. Ama onun da programlayıcı cihazları bütçemi aşıyordu. Aslında asıl sorun cihazın fiyatı değildi. PIC öğrenmek için sıkı bir elektronik bilgisi gerekiyordu. PIC öğrenme işini biraz ertelemiştim. Tabi ben bunları düşünürken üniversiteye başlamıştım. Artık bir şeyler öğrenmek zorundaydım. Elektronik bilgim fazla yoktu. O yüzden bir gün kafaya koydum arduino seti aldım. Ufak tefek öğrenmeye başladım. Gittikçe ilerledim. En son çizgi izleyen yaptım ve şunu anladım. Arduino profesyonel bir kart değildi. Oyuncak gibi bir şey. Her şeyin hazır kütüphanesi var. Elektrik elektronik mühendisliği okuyan biri arduino ile ömrünü geçiremez. Arduino Hobi amaçlı kullanmak için yapılmış bir şey. Şimdiki hedefim 2. Sınıfta elektronik bilgimi geliştirip PIC, ARM gibi mikrodenetleyicileri öğreneceğim.


Biraz uzun oldu. Kafanızı ağrıttıysam özür dilerim.
 
Konu sahibi
Konu sahibi
E

Engineer:)

MB Üyesi
Kayıt
11 Ocak 2017
Mesajlar
32
Tepkiler
4
Yazdıklarınız için çok teşekkür ederim.Elektronik öğrenebilmek için 2.sınıfın sonunda yaptığım stajım çok yararlı oldu.İstekli davranışların ve sürekliliğin seni iyi yerlere getirecek emin olabilirsin.Bende istekliyim elime gelen fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyorum ve bu çok faydalı oluyor benim için.Ancak nereden nasıl başlarsam doğru bir şekilde ilerleyebileceğim konusunda çeşitli yanıtlar aldığım için kafam çok karışmıştı.Fikirlerinizi benimle paylaştığınız için tekrardan çok teşekkür ederim.Sizin sayenizde bir kez daha anladım ki başlayabilirsek devamı kendiliğinden geliyor.
Bu arada yazdıklarınızı ilgi ve merakla okuduğumu da belirtmek istiyorum.
İyi günler, iyi çalışmalar kolay gelsin.
 

birx

MB Üyesi
Kayıt
10 Haziran 2018
Mesajlar
118
Tepkiler
47
Meslek
Makine Mühendisi
Üniv
BU
1saat yazdıklarınla uğraşıyorsan 1saat ingilizce çalış, mezun olduğunda ingilizcen yeterli olmayacak,
 
Yukarı Alt