Enerji Verimliliği Paneli 2015

aysenursumbul

MB Üyesi
Kayıt
11 Ağustos 2015
Mesajlar
4
Tepkiler
8
Yaş
28
Üniv
Yıldız Teknik Üniversitesi
Makine Teknolojileri Kulübü (MakTek) tarafından; Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğü, ISKAV ve İSKİD destekleriyle geleneksel olarak düzenlenen ve sektörün en büyük öğrenci etkinliği olan "Enerji Verimliliği Paneli (EVP)" etkinliği, bu sene de 26 Ekim tarihinde YTÜ Oditoryum Sergi Salonunda kapılarını iklimlendirme ve enerji sektörüne ilgi duyan herkese açıyor.

Yeraltı kaynaklarının hızla azaldığı, çevre kirliliği ve iklim değişikliklerinden dolayı doğal hayatın büyük zarar gördüğü şu günlerde, insanların hayat kalitesini değiştirmeden aynı hizmete ulaşabilmesi için ‘enerjiyi verimli kullanmak’ ve ‘yeni enerji türleri’ büyük bir önem kazanmıştır. Dünyadaki enerji tüketiminin çoğunluğunun binalardan kaynaklandığını düşünecek olursak, binaların temel bileşeni olan iklimlendirme elemanları, büyümeye açık ve tartışılması gereken bir konu olmaktadır.

Bu amaçlar doğrultusunda; ulusal kalkınma ve küresel rekabet edilebilirlik düzeyinin arttırılmasına katkı sağlamak, inovasyon ve AR-GE kültürüne sahip nesiller yetiştirmek vizyonu ile bu sene panelimizin sekizincisini düzenliyoruz.

Sergi Alanı
Sergi alanında etkinlik boyunca ısıtma, soğutma, havalandırma tesisat ve yalıtım sanayii ürünlerinin sergisi ile öğrencilerle buluşacağı bir fuaye alanı oluşturulacaktır.

İklimlendirme Dalı
Türkiye’de ilk defa Makine Teknolojileri Kulübü öncülüğünde; iklimlendirme sektörü firmalarının ve derneklerinin katkısı, YTÜ Makine Fakültesi Dekanlığının destekleri ile Makine Mühendisliği Isı Anabilim Dalının altında İklimlendirme Dalı açılmıştır.

Sektör firmaları her yıl İklimlendirme Dalı’nı seçen 30 öğrenciye burs, uzun dönem staj, sürekli teknik gezi ve eğitim, eğitim sürecinde sektörde çalışma imkanı gibi birçok avantaj sunmaktadır.

Etkinlik tarihimiz: 26 Ekim 2015
Etkinliğin yapılacağı yer: YTÜ Beşiktaş Kampüsü Oditoryum Sergi Salonu
Etkinliğe katılmak için kayıt formunu doldurmanız yeterli olacaktır.
Kayıt Formu: benbupanalegiderim.com

Etkinliğimizle ilgili gelişmelerden haberdar olmak için :
İnternet sitemiz: ytumaktek.org
Facebook sayfamız: facebook.com/MAKTEK
Twitter sayfamız: twitter.com/YtuMakTek

logo.PNG
 
Yukarı Alt