Formattan Sonra Solidworks Hakkında

Mehmet Demirtaş

MB Üyesi
Kayıt
27 Mart 2017
Mesajlar
9
Tepkiler
1
Yaş
35
Üniv
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ
Merhabalar,
Şirket bilgisayarına format atmak istiyorum. Formattan sonra solidworks'ü tekrar kurduğumuzda gerek toolbox a eklediğim parçalar gerekse antetlerim, çeşitli profillerim. Tüm bunları olduğu gibi yükleyebileceğim bir yol var mı? Aksi halde çizilerimin bir çoğunda parçalar bulunamayacaktır. Bununla ilgili bir yol var mıdır?
 

ggokdag

MB Üyesi
Kayıt
6 Ekim 2019
Mesajlar
24
Tepkiler
11
Meslek
Makine Mühendisi
Üniv
Balıkesir Üniversitesi
Merhaba,

Öncelikle yapmanız gereken kişiselleştirilmiş dosyalarınızın konumunu bilmek. Örneğin masaüstüne bir klasör açın, bunun için toolbox yedek; antetleriniz; profilleriniz ; bunları klasör şeklinde buraya atın.

Daha sonra Solidworks > Ayarlar > Dosya Konumları;

Profilleriniz için ; "Kaynak Profilleri" sekmesinden kaynak referans konumu kendi oluşturmuş olduğunuz masaüstündeki klasörü gösterin.
Antetleriniz için ; "Çalışma Sayfası Formatları" sekmesinden kaynak referans konumu kendi oluşturmuş olduğunuz masaüstündeki klasörü gösterin.
Toolbox için ; yükleme aşamasında toolbox kurulumu için konum seçme bölümünde varolan toolbox ı kullan seçeneği var. Bu kısımda kaynak olarak masaüstünde ki kendi toolbox klasörünü hedeflersiniz yeni bir toolbox kurulumu olmadan sizin toolbox ını referans alacaktır.
 
Yukarı Alt