Gazide endüstri mühendisliği mi yoksa iytede bilgisayar mühendisliği mi

mervekartal12

MB Üyesi
Kayıt
29 Temmuz 2016
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
26
Arkadaşlar merhaba Gazide endüstri mühendisliği mi yoksa iytede bilgisayar mühendisliği mi okusam kararsızım yardımcı olursanız sevinirim
 

Deduska

MB Üyesi
Kayıt
29 Temmuz 2016
Mesajlar
187
Tepkiler
124
Meslek
Developer
Bölüm konusunda ben bilgisayar mühendisliği son sınıf öğrencisiyim. Tavsiyelerde bulunmak gerekirse, tabi ki hangisini tercih etmen konusunda yorumuma bağlı değilde, kendi isteğin üzerine yaparsan sorumluluk almamış olurum. Bunu dile getirdikten sonra. Tavsiyem şu olurdu. iyte bilgisayar Mühe. dediğine göre sıralamanız 30k - 40k arası. Bilgisayarı seçerdim. Endüstriyi de çap yapardım. Yalnız kendi bölümümde çap yapan arkadaşlar vardı. Bilgisayar okuyan bayan arkadaşlar. Bilgisayarı bırakıp tamamen endüstriye de geçiş yapanlar oldu. Bilgisayarı Müh. bıraktılar. Gazi üniversitesi hukuk konusunda iyidir. Ama bilgisayar konusunda iyte den iyi olacağını sanmıyorum. Bilgisayar yapabilirseniz girin. Endüstriye çap yaparsınız. Dediğim gibi bazı arkadaşlarım Bilgisayarı bırakıp tamamen endüstriye geçiş yaptı. Program arası geçiş yani.
Bilgisayar mühendisliği okuyarak bankada da çalışabilirsiniz. Bir bayan için uygun bir iş. Bilgisayar yapamam diyorsan. Çap konusu da biraz yorar üniversite öğrencisini sürekli ders çalışmak zorunda kalacaksın. Sadece Endüstride uygun.

Bu tavsiyeler, planlarını belki kolaylaştırabilir ama tavsiyelerim seçim konusunda yönlendirmesin. Sadece bilmen gerekenler bunlar. Gerçekten mutlu olabileceğin bir ortamda olursan daha uygun ve güzel bir üniversite hayatı yaşarsın. İki bölümde kaliteli. Başarılar.

Erasmus yapmakta planların arasında olsun :)
 

bluesky

MB Üyesi
Kayıt
26 Haziran 2015
Mesajlar
7
Tepkiler
2
Biraz da hangi meslegi yapmak istedigine bagli aslinda :) Gercekten isteklerine gore hareket etmelisin, ilerde kendini nerde hayal ettigine cok bagli :) Ayni ikilem arasinda kalan biri olarak ben yillar once bilgisayardan yana kullandim tercihimi. Kendi adima iyi ki dedim, cunku endustri muh. yapabilecegim bir is degilmis, bunu gordum. Eger seviyorsan, ilgin varsa bilgisayari kacirma derim :)

Arkadasin dedigi bayan olma konusuna gelince. Haklilik payi cok buyuk. Deli gibi calismak istersen de uygun, bankada sakince calismak istersen de, evden ufak tefek isler yapmak istersen de. Zaman ne gosterir, seni ne kadar yipratir ya da yeniler bilinmez. Yillar sonrasi icin sana her turlu seviyede (zor/kolay/cok maas/ az maas vs) is imkanini sunar bilgisayar muhendisligi.

Sevme konusunu unutma, sevdigin isi yapmak, sevdigin bolumu okumak cok onemli :)
 
Yukarı Alt