İnşaat Mühendisliği mi Harita Mühendisliği mi?

hakkiislam

MB Üyesi
Kayıt
10 Mayıs 2019
Mesajlar
2
Tepkiler
0
Yaş
28
Meslek
Inşaat mühendisi
Üniv
Adıyaman üniversitesi
Arkadaşlar youtube de üni tv diye bir kanal mevcut. Orda bütün bölümlerin tanıtımları yapılıyor özellikle mühendislik alanlarının karşılaştırması . Harita mühendisliği mi öncelikli tercihim olmalı inşaat müh. Bölümüne devam mı edeyim sizin yorumlarınız benim için çok önemli
 

geoharitamatik

MB Üyesi
Kayıt
23 Ekim 2018
Mesajlar
3
Tepkiler
1
Meslek
Harita Teknikeri
Üniv
Okuyor.
Bu ikilem arasında bende kalmıştım ve bir sürü harita ve inşaat mühendisleriyle görüştüm. Görüştüklerimden inşaat mühendisi olanlar şöyle diyordu "inşaat mühendisliği bölümünden çok mezun var ve bu meslekte ise Türkiye olarak ilkokul mezunu inşaat mühendisleriyle dolu o yüzden bir tanıdığın olmadığı zaman iş olanağın çok kısıtlı ama kendini inşaat mühendisliği okurken statik alanında kendini geliştirirsen bir nebze önün açık olur bu arada İstanbul'da inşaat sektörü bitti lakin metropol olmayı bekleyen bir sürü şehrimiz var ülkenin ekonomisi düzelirse mühendislerinde önü açılacak" diyordu. Harita mühendisleri ise "bizim bölümümüz Türkiye'de yakın tarihte kabul görmüş bir meslek ve önü yine de açık sayılır ama bu bölümde ise eğer okurken her yaz staj yapmayıp pratikte iyi değilsen seni barındırmazlar çünkü senin işini harita teknikeri de yapabiliyor sen sadece onlara şeflik ve proje amirliği yapıyorsun" dedi. Benim düşüncem ise olabildiğince şantiye tozu yutmak ve dil öğrenmek (rusça,arapça,ingilizceyi zaten bileceksin) bölüm ise sana harita mühendisliğini önerebilirim ama halihazırda inşaat mühendisliği okuyorsan devam edip cv doldurmaya bakarım firma,şantiye,maaş gözetmeksizin ilk 5 yıl cv doldurup dil hazırlığı yapıp yurt dışı şantiyelerine gitmeyi denerim. sorun varsa kafana takılanlar falan seve seve cevaplarım :)
 

Rorschach

MB Üyesi
Kayıt
15 Mayıs 2019
Mesajlar
2
Tepkiler
0
Yaş
36
Meslek
Mekatronik Mühendisi
Üniv
Yazılım Mühendisi
Sevdiğin bölüm en avantajlı olanıdır. İnsan sevdiği işte başarılı olur ve kendi avantajını kendi yaratır.

Hangisini sıkılmadan yapabileceğine bölümlerin içeriklerine bakarak karar vermelisin.

Çok klasik ama doğru olan şey şu ki; mesele nereden mezun olduğun değil aslında, yaptığın işte ne kadar başarılı olduğun. Bunu da belirleyen o konuda ne kadar istekli olduğun. Başka bir kıstas yok bence. Başarılar dilerim.
 
Son düzenleme:
Yukarı Alt