Merhaba Kardeşim. Ben hemen kendi yorumumu ekleyeyim. Yalnız planlarını kendin yap ben sadece sana fikir olsun diye yazıyorum. Bu sorumluluk sana ait. Şimdi kardeşim şöyle diyeyim, Bilgisayar Mühendisliği son sınıf öğrencisiyim. Ben olsam Yazılım yerine İnşaat okurdum. Yalnız neden inşaat okurdum şundan dolayı. Benim hedefim her zaman büyük projeler, dünya çapında çalışmak hedefin olsun. İyi bir mühendis olmak için sürekli oku. Yazılım mühendisliğine gelecek olursak. Evet güzel bölüm. Yalnız Türkiye de bu yazılım mühendisliği değilde programcı olarak çalıştırılmakta. Bunun da dünya çapında büyük projeleri var. Ama ben olsam İnşaat okurdum devasa zevkli bir iş.
Bu benim fikrim. Kendin karar ver. Hayatını planla sonrasında uygun olan ne ise ona git. Bu video sana referans olsun. Hedeflerin bunlar olsun. Gözün müteahhit ile anlaşıp 4 katlı bina dikmek, malzemeden çalmak olmasın. Ben inanıyorum ki öz güvenin yüksek. Şimdi ona göre karar ver. Sakın üniversite uzak yakın diye düşünme.
İnşaat Mühendisliğin de iyi üniversite sıralaması.
1. ISTANBUL TEKNIK UNIV
2. ORTA DOGU TEKNIK UNIV
3. KARADENIZ TEKNIK UNIV
4. YILDIZ TEKNIK UNIV
5. DOKUZ EYLUL UNIV
6. ERCIYES UNIV
7.SELCUK UNIV
8. FIRAT UNIV
9. EGE UNIV
10. CUKUROVA UNIV
Mutlaka erasmus yap. Sakın yapmamazlık yapma. Şimdiden araştır. Eğlen sosyal hayatından taviz ver demiyorum. Arkadaşlarınla gez toz. Ama bol bol oku. Aşağıda ki video da sen ol kardeşim

Kardeşim her zaman ulaşabilirsin bana. Okul yıllarında dahi. İnşallah yazımı dikkate alır iyi yerlere gelirsin. Başarılar kardeşim.
Referans video aşağıda mutlaka hepsini izle. Eğer inşaat okumak istersen Uzak yakın düşünme iyi bir üniversiteye git.