İnsansız Deniz Aracı

Salgul43

MB Üyesi
Kayıt
2 Ocak 2017
Mesajlar
11
Tepkiler
3
Yaş
24
Arkadaşlar merhaba Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde bitirme projesi olarak insansız su üstü deniz aracı tasarlıyoruz. Bugün bu tip tasarımlar tamamen uygulama üzerinden analiz ve hesaplar ile yapılıyor ama "ktü oldschool effect" denilen hocaların geri kafalılığı nedeniyle birkaç sayfa da olsa mühendislik hesabı yazmamız lazım. Bu duruma çözüm olarak hangi hesapları hangi formüllerle yapmamjz lazım? Örnek makale veya tez bilen varsa yardımcı olabilir mi?
 

Emir Kalyoncuoğlu

Özel Üye
Kayıt
11 Şubat 2018
Mesajlar
331
Tepkiler
129
Yaş
29
Meslek
Makine Mühendisi
Üniv
Yıldız Teknik Üniversitesi
Merhaba,

Evet dediğin gibi bilgisayar üzerinden hesaplamalar yapılabiliyor.
Ancak o hesaplamaların mantığını anlamadan o hesaplamaları düzgün yorumlayamazsın. Bu nedenle bu hesaplamaları öğrenmeniz mantığını araştırmanız için bu şekilde hocanız uygun görmüş demekki.

Bu programlar sonlu elemanlar yöntemini kullanırlar. Bu metod üzerine araştırma yapabilirsin.
 

mfkoprn

MB Üyesi
Kayıt
1 Nisan 2020
Mesajlar
121
Tepkiler
35
Meslek
...
Üniv
...
Uygulama üzerinden yaptığın hesaplarda doğru sonuçlar almak için o yazılımın arkada hangi algoritmalar ile hangi denklemleri çözdüğünü bilmelisin. Analiz yazılımları hesap makineleridir aslında,sadece çok fazla karmaşık işlemleri yapmamızı sağlar. Ne hesaplamak istediğinizi ne üzerinde çalışmak istediğinizi söylerseniz fikir verebilirim fakat dediğim gibi o yazılımlar hakkında altyapınız yok ise deniz üstü aracı gibi karmaşık yapılarda hesaplama yapmak çok kolay olmayacaktır.Youtube dan izleyip böyle çalışmalar yapmak ne yazıkki doğru sonuçlar vermiyor pek fazla.Sadece küçük bir tecrübe :)
 
Yukarı Alt