İş Arama Sorunsalı

Konu sahibi
Konu sahibi
H

hasretakbiyik

MB Üyesi
Kayıt
31 Ekim 2018
Mesajlar
13
Tepkiler
1
Meslek
Endüstri Mühendisi
Üniv
Anadolu Üni.
Başka iş yap diyenler çok, halihazırda anladığım başka işler de mevcut ama bu zamana kadar hepsini ek iş olarak gördüm. Mesela profesyonel olarak akvaryum tasarlıyorum, maddi olarak getirisi oldukça yüksek iş olarak görülüp yapılırsa ancak mühendis olarak çalışmak istiyorum. Ne bileyim yıllardır kendimi geliştirmek için dil öğren, tez hazırla, sabaha kadar ders çalış vb. uğraşıp sonunda esnaf olup diplomayı vergi levhasının altına asmak tercihim değil. Evet mühendislik dışında para kazanabilirim ama mesleğimi icra etmek istiyorum. Bu kadar zor olmamalı bence, bir sorun ama sorun nerede onu da bilmiyorum. Çevremde işsiz bir ben kaldım herkes bir yerlerden başladı.
 

TCP-IP

Özel Üye
Kayıt
7 Kasım 2018
Mesajlar
92
Tepkiler
27
Yaş
44
Meslek
Sistem Destek Uzmanı
Üniv
Anadolu Üniversitesi
Yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum dostum , dediğin akvaryum işinle bende uğraştım ama o sektörüde öldürdüler millet şuan ekmek derdinde olduğu için balıkla akvaryumla uğraşmıyor. İnsanın ağrına giden dediğin konular sabahlara kadar ders çalış akademik olarak yetiş faydalı insan modeli ol ama seni kimse dikkate almasın aynen benimde ağrıma bu gidiyor ama dışarıda ki çoğu insan senin benim gibi olaylara bakıp empati yapıp buna bakmıyor.Haklısın bencede zor olmamalı ama değerimizi kıymetimizi bilecek bir sarraf bulana kadar da maalesef hayatımızı idame etmek zorundayız.

Umarım herkes hak ettiği yerlere bir an önce ulaşır.

Bir ufak hikaye paylaşmak isterim diğer okuyucular için ; zamanın birinde çok ünlü bir demir ustası yaptığı şeylerin beğenilmemesinden şikayet edermiş , ben ustayım ben yapılmayacak demirle herşeyi yapabilirken daha demiri dövmeyi bilmeyen kendini usta sanan insanlar nasıl olurda kıymet görür biri bana bunu açıklasın der dururmuş. Yine böyle çalışma esnasında hayıflanırken yaşlı bir amca yanına yaklaşıp " evlat değerinin bilinmediğinin nedeni ni öğrenmek istiyorsan şu karşı dağda bir bilgin var ona git sor " demiş ayrılmış yanından.

Adam ohışımla işi bırakmış bilginin yanına gitmiş , bilgin sormuş " hayırdır evlat seni hangi rüzgar attı nedeni nedir ? " adam ; ben demir ustasıyım çok iyiyim ama değerimi kimse anlamak istemiyor ..

Evlat ben sen oldunlaştın diyene kadar bana soru sorma ve yanımda çalış dedikten sonra adamla epey bir zaman tarımla uğraşmış en sonunda birgün dayanamamış , bilge dediler seni ama ekip biçmekten başka bir şey yapmıyoruz deyince bilge cebinden parlak bir bilye çıkarıp vermiş .

-Al bunu kasabada bir nalbur var ona göster bu bilyeye kaç altın verecek öğren gel. Adam koşar adım bir solukta varmış nalbura sormuş .

Nalbur " güzel bilye bunu çocuklara veririm oynarlar en fazla 1 altın veririm." deyip yine koşar adım bilgeye gelmiş durumu söylemiş.

Bilge ertesi gün aynı bilyeyi verip " git bunu tüccara göster bakalım demiş , yine koşar adım varmış tüccara bilyeyi göstermiş , tüccar " güzel bir parça eşya bunu eşimin kolundaki bileklik içine takarım en fazla 2 altın veririm " demiş ve yine koşar adım bilgeye gelip durumu söylemiş. Bilge her söz bitişinde gülüyormuş ve adam buna çok sinir oluyormuş.

Ertesi gün yine bilyeyi vermiş " al bu bilyeyi kasabada ki sarrafa göster ve sonucu gel söyle " demiş. Adam sinirle söylene söylene gitmiş , sarraf bilyeyi görünce gözlerine inanamamış bir daha bakmış " bunu nerden buldun " diye sormuş , adam boşver sen bu ne kadar eder söyle bana demiş.

Adam 100 altın demiş , veremem bilgenin bu deyip elinden almış , adam 5000 altın vereyim hatta bu düklkanı bilgeye vereyim o bilyeyi bana ver deyince adam şaşırmış , " bu bilyeye 1 altın nalbur verdi tüccar 2 altın verdi sen ***** mısın 5000 altın hatta dükkanı veriyorsun " dey,nce , sarraf " o çok değerli bir elmas ona dünyada paha biçilemez ne istersen veririm deyince şaşırmış...

Bilgeye durumu anlatınca bilge yine gülmüş " ya işte evlat senin değerinin bilinmesini istiyorsan o işin sarrafına gideceksin ki gerçek değerini bulabilesin yoksa onu tanımayanlara gidersen ancak 1 altın edersin sonuç bundan ibaret" deyince adamın kafa denk etmiş..

Yani anlayacağımız şu ki bizim kıymetimizi bilecek birisini bulamadığımız sürece biz en değerli elmas dahi olsak alacağımız değer çakıl taşından öte gidemeyiz.

Kalın sağlıcakla.
 
Konu sahibi
Konu sahibi
H

hasretakbiyik

MB Üyesi
Kayıt
31 Ekim 2018
Mesajlar
13
Tepkiler
1
Meslek
Endüstri Mühendisi
Üniv
Anadolu Üni.
Hocam sitemleriniz haklı ancak ne yapalım kıymetimiz bilinmiyor diye aç mı kalalım :D Bir şekilde bir yerlerden başlamak gerekiyor ve benim sorum aslında sistem eleştirisinin ötesinde mevcut olumsuz koşullarda nasıl iş bulabilirimdi.
 

TCP-IP

Özel Üye
Kayıt
7 Kasım 2018
Mesajlar
92
Tepkiler
27
Yaş
44
Meslek
Sistem Destek Uzmanı
Üniv
Anadolu Üniversitesi
Mevcut olumsuz koşullarda kıymetimizi bilecek birilerini önce bularak işe başlamalı ve merdivenleri dikkatli ve hızlı çıkmamız gerek.
 
Konu sahibi
Konu sahibi
H

hasretakbiyik

MB Üyesi
Kayıt
31 Ekim 2018
Mesajlar
13
Tepkiler
1
Meslek
Endüstri Mühendisi
Üniv
Anadolu Üni.
Mülakata çağıran yok mühendise kıymet vereni nereden bulacağız
 

TCP-IP

Özel Üye
Kayıt
7 Kasım 2018
Mesajlar
92
Tepkiler
27
Yaş
44
Meslek
Sistem Destek Uzmanı
Üniv
Anadolu Üniversitesi
Şirket kapatılınca yüksek lisans yapmış endüstri mühendisi arkadaşım da 1 yıldır iş arıyor , depo sevkiyat bölümünde çalıştı birçok projede SAP program kökenli işlerde yer aldı , o da 3500 tl maaşı beğenmeyip işe girmiyor birde böyle bir sorun var..

Şunu da eklemek isterim İstanbul evet iş alanı geniş bir yer ama yaşam standartı vs yok , bizim gibiler için yok parası olan geliri 10000 tl civarı olanlar için sıkıntısız bir yer. En kötü yerde ev tutsan varoş yerler Esenyurt Bağcılar Güngören Güneşli evren mahallesi ateştuğla esenler vs gibi en kötü kira 1000 tl yeme içme faturalar biraz kendine zaman ayırma gezme tozma sinema arkadaşlarla çay kahve içme bunları aylık toplarsan ortalama 2700-3500 arası , 4000 tl almak lazım ki birşeyler olsun...

Farkındayım çoğu yazımı okuyan herkes karamsar agresif hoş olmayan şeylerden bahsettiğimi ve sürekli negatif enerji yüklediğimi düşünecek ama maalesef durum sizlere pembe hayallar polyannalar sunamayacağım. Şuan evli ve bir çocuğum var ve en sonunda bu akşam çocuğun okulunda yaşanan kötü olaylar ( bir polis uyuşturucu çetesisinin sladırısı sonucu yaralandı ) bu şehri terketmemin zamanının geldiğine kanaat getirdi. Gideceğim yer yine sanayi bölgesi ama benim mesleğimi yapacağım bir iş imkanı verecek şirket yok ( var ama adamım olmadığı için yok ) , bir sayısal bayii açıp küçük bir büfeye çevirip orada nafakamı çıkaracağım inşallah. Meslekten kopmam ama ne yapabilirim nasıl bir yol haritası çizebilirim orasını Allah biliyor , umutsuz değilim ama insanlara değer kıymet bilmeyenlere öfkem büyük...
 

EREN TÜRK

MB Üyesi
Kayıt
28 Kasım 2019
Mesajlar
2
Tepkiler
0
Yaş
24
Meslek
Yazılım Mühendisliği
Üniv
Fırat Üniversitesi
İş bulabildinizmi ?
 
Yukarı Alt