Kendi işini kurmak hakkında tavsiye

Skofild

MB Üyesi
Kayıt
25 Şubat 2019
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
32
Meslek
Elektrik elektronik muhendisligi
Üniv
Mustafa kemal
Herkese merhaba
3 senedir is hayatindayim pano sektorunde calisiyorum fakat mesleki olarak tatmin olamiyorum malum ulke sartlarindan oturu de biryere kipirdayamadim. Sorum burada bulunan t3crubeli meslektaslarimadir. Bir sure sonra(ulke biraz stabile gelince) bir otomasyon-pano sirketi kurmak istiyorum. Ayni zamanda proje muhendislik firmasi da olacak. Pano tarafini bilmekle beraber otomasyon tarafinda starter duzeyinde bilgim var ve bu yuzden bir sure bi otomasyon firmasinda calisip sonra sirketi kurmak istiyorum. Sizce bu is icin sermaye,olanaklar acisindan ne tur bir arastirma ve birikime sahip olmaliyim? Kendi sirketini kurmak icin olmazsa olmazlar nedir? Basta kucuk islerle baslayacagim icin cok fazla sermaye olmadan girebilirim diye dusunuyorum. Vereceginiz bilgiler icin tesekkurler.
Not: bahsettigim otomasyon isi knx isitma sogutma akilli bina ve sonrasinda gunes enerjisi olarak dusunuyorum. Endustriyel degil.
 

Halilgok723

MB Üyesi
Kayıt
7 Eylül 2017
Mesajlar
33
Tepkiler
7
Yaş
23
Meslek
Elektronik ve haberleşme mühendisliği
Üniv
Karadeniz teknik üniverstesi
merhaba bi tür girişimcilik yapacaksınız. ülke şartları biraz sıkışık ve sizde kendi iç sermayenizde sıkışmışsınız.haliyle müşteriniz sınırları içinde olduğundan ülkedeki dalgalanmaları sizi illaki vuracaktır. ama neden dışarıya ihraç etmeyi yada dışarı satmayı düşünmüyorsunuz. bence ilk işiniz ekonomi yerine sağlam müşteri olmalı. oda ülke dışındaki insanların ihtiyacını karşılamaktır. hem ekonomi düzelmesini beklemenize gerek kalmaz hemde müşterileriniz dalgalanmalardan etkilenmez ve haliyle sizde etkilenmemiş ve ülke ekonomisine dalgalanmayı dindirme yönünde yarar sağlamış olursunuz
 
Yukarı Alt