Merhabalar,
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki diğer birçok mühendislik mezununa göre iş bulabilme ihtimalin daha yüksek. Örneğin, yeraltı işletmelerin de bir şirket elinde 2 ocak bulunduruyorsa ve çoğu üretim 3 vardiya şeklinde yapılır, bundan dolayı en az 6 mühendis bulundurmak zorunda. İşsiz kalacağını düşünmüyorum önün dediğim gibi diğer mühendislik dallarına göre daha açık. Ek olarak, yeraltı ve yer üstü (mermer vs) işletmelerin de vardiya mühendisi veya daimi nezaretçi olarak çalışabileceğin gibi aynı zamanda maden makineleri ve madencilik ürünleri satışı yapılan şirketler de satış mühendisi olarak yer alabilirsin.
Buna ek olarak, maden mühendisliğinin ana olayı alt yapıdır. Örneğin, aldığın dersler ; kaya mekaniği, tünelcilik, tahkimat, mekanik kazı ve patlatma bu dersler ile alt yapı, baraj, metro ve kara yolu tünelleri gibi inşaat sektöründe de yerini alabilirsin.
Türkiye nin önde gelen alt yapı ve metro inşaatı mühendislerinin çoğu maden mühendisidir.
Arttırıyorum
, cevher hazırlama üzerine uzmanlaşıp, mineral processing üzerine çalışabilirsin.
İngilizce öğrenmeni şiddetle tavsiye ederim. Mezun olunca önce askere git daha sonra sana iş bulamazsın diyenler iş ararken sen sanırım 2 veya 3 üncü maaşını yiyor olursun
Selamlar