Mühendis Beyinler Forum Kuralları

Oğuzhan Mallı

Yetkili Kişi
Genel Yönetici
Kayıt
6 Şubat 2015
Mesajlar
549
Tepkiler
435
Meslek
Nükleer ve Atom Mühendisi
Üniv
MEPhI, KTÜ
Madde 1- Mühendis Beyinler’de hiç bir şekilde; siyasi içerikli paylaşım yapılmayacaktır, hiç bir şekilde bir din, dil veya ırka karşı hakaret veya onur kırıcı paylaşımlar, sözler kullanılmayacaktır.

Madde 2- Bu platformda Türkiye Cumhuriyeti Anayasası , 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu, 5651 sayılı kanun ve ilgili diğer kanun/yönetmelik hükümlerine aykırı hiçbir ileti yazılamaz, ticari eylemlerde bulunulamaz ve paylaşım yapılamaz.

Madde 3- Yapılan paylaşımlar sosyal sorumluluk çerçevesinde, her yaş grubu ve tüm sosyal çevredeki insanlar düşünülerek dikkatli yapılacaktır. Her türlü canlı/ cansıza zarar verebilecek, toplumu yanlış eylemlere sürükleyebilecek paylaşımlar yapılmayacaktır.

Madde 4- Forumda yazılan mesajlardan tamamen yazan forum üyesi sorumlu kılınacaktır. Şahısların yazdıkları yazılardan dolayı Mühendis Beyinler forumu hiçbir sorumluluk kabul etmeyecektir.

Madde 5-
T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilmesi yasaktır.


Madde 6- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz. (Örneğin: Türk, Kürt, Ermeni, Yahudi, Çerkez, Zenci, Hint, Arap, Çingene, Roman, Rus, Göçmen gibi.)

Madde 7- Yorum amacı taşımayan salt propaganda içerikli parti ve siyaset yazıları yasaktır.

Madde 8- Bu forumların yöneticileri ve moderatörleri her ne kadar, her türlü uygunsuz ve itiraz edilebilecek içerik ve materyali olabildiğince kısa sürede forumdan silecek olsalar da, bütün mesajların incelenmesi mümkün olamayabilmektedir. Forumlara gönderilen her mesaj, onu gönderenin görüşlerini yansıtmakta ve yazarının sorumluluğu altında olup, kendilerine ait mesajlar dışında moderatörler, adminler ya da webmasterlar kullanıcı mesajlarının içeriğinden dolayı sorumlu tutulamazlar.

Madde 9- Forumda, büyük harfle yazı yazmak kesinlikle yasaktır! Forumda, sitenizin ziyaret edilmesini istemeniz, sitenizde satılan veya aracı olunulan bir "ürünün" reklamını yapmanız ve bunlar dışındaki tüm ticari kaygı güden mesajlar ve crack, warez, hack appz ve benzeri sitelerin tanıtımı yasaktır.

Madde 10- Mesajlarda öğretici veya örnek gösterici image'ler dışında image kullanılamaz. İmzalara image eklenemez.

Madde 11- Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajları değiştirme ve silme hakkına sahiptir.

Madde 12- Forum kurallarına uymayan üyeler yöneticiler tarafından uyarılır, davranışın tekrarında sistemimizden kayıtları silinir.

Madde 13- Forum kurallarının güncellenme veya yenilerinin eklenmesi hakkı forum yöneticilerince her zaman saklıdır.

Madde 14- Veritabanı arızalarına yol açtığı için kesinlikle, hiçbir şartta üyelikler silinmemektedir. Fakat isteyen üyeliğini banlatıp, erişime kapatabilir.

Madde 14- Her türlü telif hakkı içeren paylaşım yasaktır. Crack, warez, mp3 vs... Foruma üye olan herkes bu şartları kabul etmiş sayılır.

Madde 16- Forumda rahatsızlık verme ihtimali bulunan ya da ceza vermek üzere araştırma yapılan kişilerin özel mesajları her zaman adminler tarafından haber vermeksizin okunabilmektedir.

Madde 17- Sitemizde firmalar ile ilgili yaşadığınız sorunlar, problemler hiç bir nedenle forum sayfalarında dile getirilemez. Sitemiz bu tür şikayetlerin bulunacağı, hakkın aranacağı bir kurum değildir. Lütfen ilgili kurumlara başvurunuz. Bu tür mesajlar silinebilir, kitlenebilir uyarıyı göz ardı eden üye uzaklaştırılabilir.

Madde 18- Forum yöneticileri ve alt yapısı yazdığınız her mesajı sonsuza kadar saklamak zorunda değildir. Alt yapı sorunları ve başka sorunlar nedeniyle mesajlar silinebilir yada kaybolabilir. Kullanıcını başvururken bunları kabul etmiş sayılır.

Madde 19- Forum kirliliği : Forumları kullanırken konuları, ait oldukları başlıklar altına açmanızı rica ederiz. Gereksiz başlıklar açmamaya, aynı veya benzer bir konuda daha önce başka bir başlık açılıp açılmadığını 'Arama' fonksiyonunu kullanarak kontrol ettikten sonra başlığı açmaya, gereksiz ve flooding niteliği taşıyabilecek sıklıkta mesaj atmamaya özen gösteriniz.İç içe alıntılar yaparak forum düzenini bozmamaya özen gösteriniz. Eski tarihli konulara eğer ki mesajınız konuyla ilgiliyse mesaj atabilirsiniz. Konuyla alakasız mesaj atarak konuyu güncellemek yasaktır.

Madde 20- Takma isimler : Kullanıcılarımızdan, forumumuza üye olurken genel kabul gören ahlaki değerlere uygun olan bir takma ad almalarını rica ederiz. Aksi fark edildiği durumda kullanıcıya haber verilmeksizin kullanıcı adları ve hesapları silinebilir. Alınan takma adlardan dolayı sitemiz bir sorumluluk kabul etmemekte sorumluluk kayıt olan kişiye aittir.

Madde 21- Forumumuz orijinal yazılım kullanımını desteklemekte ve önermektedir. Gerek site yapısında, gerek ise birlikte çalışılan sunucuda lisanslı işletim sistemleri, yazılımlar kullanılmaktadır. Kullanıcılarımıza da, sevdikleri yazılımların orijinalini almalarını ve kullanmalarını tavsiye ediyoruz.
Hiçbir üye forum dahilinde aşağıda yazılı alanlarda ve kurallarda tanımlanmayan tüm alanlarda din, dil ve ırk ayrımı ihtiva eden, siyasi (ideolojik) ve ırkçı söylemlerle toplum vicdanını zedeleyen ileti yazamaz, paylaşım yapamaz, ticari eylemlerde bulunamaz:
a) Avatar
b) İmza
c) Üye profil kısımları
d) Forum geneli mesajlaşma alanları
Gizlilik ilkeleri Kisisel Bilgileriniz: Foruma üye olurken girdiğiniz kişisel bilgiler sadece forum adminleri tarafından görülecektir. Girmiş olduğunuz bilgileri istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz.
 
Yukarı Alt