Ödevimde Yardım Eder Misiniz?

Hasan06

MB Üyesi
Kayıt
3 Şubat 2018
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
28
Sorular bunlar.
(a) Bir devreyi matematiksel olarak denklemlere dökmek bize ne gibi bir fayda sağlayacaktır? Araştırınız, örneklerle anlatınız.
(b) Devre teorisi dersinde ve mühendislik hayatınızda karşınıza çıkacak elektriksel yapıları büyük ölçüde R, L, ve C bileşenleri cinsinden modelleyeceksiniz. Bu yapılar için elektrikelektronik mühendisliğinin "atomları" desek, bu tabir neden yanlış olmaz? Araştırınız ve yorumlayınız.
(d) Elektrik mühendisliğinde voltaj ve akım kavramlarının, diğer alanlarda benzerleri (analoji) vardır. Basınç ve debi, yükseklik farkı ve hız gibi. öncelikle basınç-debi, yükseklik farkı-hız kavramlarıyla voltaj-akım kavramları arasındakibeznerlikleriyakalayıpdetaylıcaanlatınız.Sonrasındabaşkaalanlardanbenzerlikler bulmaya çalışınız. (En az iki tane).
(e) Dirence uygulanan voltaj farkı ile direncin üzerinden geçen akım arasında orantısal anlamda nasıl bir ilişki vardır? Peki zamanlama olarak uygulanan voltaj ve üzerinden geçen akım nasıl ilişkilidir? (Voltajı yarıya düşürdüğümüz anda akım yarıya düşer mi? Gecikme olur mu?)
(f) Kapasitöre uygulanan voltaj farkı ile kapasitörün üzerinden geçen akım arasonda orantısal olarak nasıl bir ilişki vardır? Kapasitörün bacaklarına çok yüksek gerilim uygularsak, üzerinden geçen akım aynı oranda artar mı? Kapasitörün üzerindeki voltajla alakalı ne gibi bir değişiklik yapmayılıyız ki üzerinden yüksek akım geçsin?
(g) Kapasitörün bacaklarına 5V üzerinden ne kadarlık akım geçer? Nedenini fiziksel ve matematiksel olarak açıklayınız.

a şıkkı için V=IR ve direnç hesaplamayı düşündüm.

e şıkkı için voltaj arttıkça akım artar doğru orantı vardır. Voltaj yarıya düşerse akımda yarıya düşer diye düşündüm.
bunlar doğru ise diğer şıklar için yardım istiyorum.
 
Yukarı Alt