otomotiv mühendisliği seçimi

slaaeroglu

MB Üyesi
Kayıt
28 Mart 2018
Mesajlar
2
Tepkiler
1
Yaş
24
şuan izmir'in en iyi anadolu liselerinden birinde okuyorum ,derslerim çok iyi ve otomotiv bölümü istiyorum.kız olmama rağmen otomotiv dünyasına aşırı ilgim var. daha 9. sınıf öğrencisiyim ama daha şimdiden belirli bir idealimin olmasını istiyorum.bu nedenle bana bu bölümle ilgili yerleşebileceğim bir üniversite önerisi,üniversite okuma süreci bilgisi ve iş bulma olanakları hakkında detaylı bilgi verebilecek tecrübeli insanlar arıyorum. umarım bana bu konuda güzel fikirler verirsiniz.
 

kocakus

MB Üyesi
Kayıt
15 Mart 2018
Mesajlar
31
Tepkiler
6
Yaş
43
Üniv
Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Otomotiv Mühendisliği - Mühendis Beyinler
buraya göre sadece hacettepe'de eğitimi veriliyor. sanırım fazla bir öneri olmadı :) alternatif olarak lisans makina müh. okuyup yüksek lisansta otomotive yönelmek. alternatif olayında sanırım odtü makina fena bir seçim olmayacaktır. odtüye girmesi zordur. okuması daha da zordur ama hepsine değer... daha da alternatif isterseniz çok çalışıp dediğim yerlerden birini kazanmak olabilir :) bu arada kız olmak ile otomotive ilgi duymak arasında negatif bir korelasyon mu var? ben de erkeğim ama futbola ilgi duymuyorum. bu bizi anormal yapmaz.
 
Konu sahibi
Konu sahibi
S

slaaeroglu

MB Üyesi
Kayıt
28 Mart 2018
Mesajlar
2
Tepkiler
1
Yaş
24
önerin için teşekkür ederim.ayrıca otomotive ilgi duymanın bi anormallik olduğunu düşünmüyorum .sadece insanlar tarafından garipseniyorum.bu biraz saçma geliyo ama insanların düşüncesi benim düşüncemin önünde olacağını düşünmediğim için otomotiv mühendisliğinde kararlıyım.
 

Zeron

MB Üyesi
Kayıt
1 Nisan 2018
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
28
Üniv
Kocaeli üniversitesi
Bu konu hakkında benimde sorularım var şöyle ki
1-- uludağda ki otomotiv müh sıralaması gazi deki sıralamadan daha önde ama gazi prof sayısı, labaratuvar imkanı ve üniversite bilinirliği bakımından bursadan daha iyi.peki nasıl oluyorda uludağ gazi den önde?
2--- ben istanbulda okumayı çok istiyodum (sosyal ortam için) ama malesef istanbulda ki devlet ünilerinde bu bölüm yok.Ankaradaki ortamla istanbuldaki arasında ne kadar fark var?
3--- ben şu an kocaeli üni de okuyorum istanbula çok yakın olduğu için memnunum bu bölümü burda okusam (gazi ye veya uludağ a puanım yetiyor) çok birşey kaybetmiş olurmuyum gaziye veya uludağa göre
 
Yukarı Alt