pelton,francis türbini

ademaydın

MB Üyesi
Kayıt
16 Şubat 2015
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
35
Meslek
makina mühendisliği
merhaba arkadaşlar ben bitirme projesi olarak pelton yada francis türbini verdiler. bu iki türbinden bir tanesini tasarlayıp verimini arttırmak için neler yapabilinirmiş.kanatcık tasarımı yataklama tasarımları nasıl gelıştirebilir bana yardımcı olursanız sevinirim . yada bana türbin satan bir yer söylerseniz tasarımını inceleme imkanım olur acaba ülkemizde türbin satan yada imalatını yapan bildiginiz yerleri yazarsanır sevinirim
 

bttoptas

MB Üyesi
Kayıt
12 Ekim 2019
Mesajlar
4
Tepkiler
0
Yaş
38
Meslek
Makine Mühendisi
Üniv
Kırıkkale Üniversitesi
İkisinin kullanım amacı da aynı. Farklı olan Francis türbini suyun basıncını,Pelton türbini ise suyun hızını kullanır. Ülkemizde Francis türbini daha çok kullanılır. Hem çalışma aralığı daha fazladır hem de üretim ve tesise montajı daha kolaydır. Pelton türbini ise büyük düşü yüksekliği ister. Üstelik çok fazla parça içerir ve üretimi daha maliyetlidir. Aynı güç üretim kapasitesine sahip Pelton türbini, Francis türbininden iki kat büyüktür.

Konu ile ilgili olarak Kırıkkale Üniversitesinde Prof.Dr. Yahya DOĞU hocaya danışmanı tavsiye ederim. Konu ile ilgili bilgi birikimi fazladır. Üniversiteden hocam olur.

Saygılarımla.
 
Yukarı Alt