Revit Elektrik Eğitimi

Nighthuri

MB Üyesi
Kayıt
8 Mart 2019
Mesajlar
2
Tepkiler
0
Yaş
37
Meslek
Elektrik Müh.
Üniv
Dokuz Eylül
Merhaba,

BIM konusunda ülkemizde kullanımı giderek yaygınlaşan Revit programının Elektriksel anlamda eğitimini veriyoruz.Özellikle piyasaya yönelik proje anlatımı bulunmakta olup direkt olarak sonuç odaklı bir çalışma yapmaktayız,ilerleyen dönemde yeni paylaşımlarımız olacak.

Buradaki amacımız, BIM konusunun ortalama 15 yıllık bir geçmişi var dolayısıyla artık ülkemizde de giderek yaygınlaşacak ancak şöyle bir eksiklik var; Eğitim verilerine baktığımızda mimari başta olmak üzere sonrasında mekanik eğitimler söz konusu, ancak Elektriği anlatan maalesef yok. Ortalama 15 yıldır Elektrik Tesislerinin Projelendirilmesi konusunda görev yapmaktayım.Bu programlar ile tanıştığımda ortamda Elektrik anlatabilecek kişilere açıkçası ulaşamadık. "Autodesk Expert Elitle" ünvanına sahip olanlar ile eğitim yaptık ancak Elektrik konusu pek etkili değildi.(Haliyle örnek olarak Kimya mezunundan gerilim düşümü anlatmasını bekleyemeyiz,bunu aşağılama olarak söylemiyorum, normal olarak branşları değil).

Özetle söylemem gerekirse Revit programını proje oluşturarak,yaparak öğrendik. Ben şimdi istiyorum ki, Elektrik alanında okuyan öğrenciler ve/veya mezun olmuş kişiler, (Mühendis veya Tekniker hiç fark etmez) ileride proje konusunda çalışmak isteyenler için bir başlangıç olsun. Ayrıca Dynamo kısmı da bu eğitimler içinde anlatılmaktadır.Konuları sürekli güncel tutuyoruz, istenildiği taktirde anlaşılmayan konular için ayrıca anlatım gerçekleştirebiliriz. Asıl amacım, gerek mimari gerek mekanik olarak çok kişi var ancak elektrik olarak bu kısmı geriden geliyor, ben çekirdekten anlatmak istiyorum.

Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.


adresinden indirimli faydalanabilirsiniz.

Eğitimi alın veya almayın hiç önemli değil, amacım bu forumdan sesimizi duyurmak. İsteyen genç arkadaşlar olursa proje konusunda sorularını bize sorabilirler, mail adresimi ÖM olarak iletebilirim.

bu şekilde paylaşım yapmak uygun mu? bilemiyorum ama aykırı bir durum var ise konu kilitlensin lütfen.

Saygılarımla,
 
Yukarı Alt