Saf Polyurea Su Yalıtımı nedir?

sayinhas

MB Üyesi
Kayıt
4 Kasım 2017
Mesajlar
16
Tepkiler
0
Yaş
45
Üniv
Boğaziçi
Saf polyurea içinde polyurea bağları dışında baska yapı yoktur. Kısaca içinde poliüretan bağları bulunmaz. Saf polyurea nın içine fiyatı ucuzlatmak icin poliüretan eklenebilir. Bu da malzemenin melez yani hibrit polyurea olmasına yol açar. Carbokaplama yalıtım firması olarak kaliteden ödün vermemek ve sorunsuz bir su yalıtımı icin saf polyurea kullanmaktayız.
.
Hibrit=Melez
Polyurea nın saf veya Hibrit olması yüzeye sıkılan kaplamanın sağlamlığıyla anlaşılmaz. Sprey poliüretan kaplamalar da sağlam ve kolay kolay yırtılmayan bir yapı oluşturabilir. Saf ve Hibrit polyurea nın en büyük farkı kaplamanın yüzey kalitesidir. Saf polyurea kaplamaların yüzeyinde çok az iğne deliği ve baloncuk oluşur. Hibrit polyurea havanın neminden çok etkilenir ve fazla iğne deliği yapar. Eğer poliüretan miktarı Hibrit polyurea da fazla olursa malzeme çok fazla baloncuk da yapar. İğne deliği ve baloncuk kaplamanın bir elek gibi olmasını sağlar. Elek de hiçbir zaman su yalıtımı yapmaz.
Sprey polyurea kaplamaya balyozla vurmak gibi darbe testleri sadece görselliğe hitab etmektedir. Sprey poliüretan kaplamalar da aynı şekilde balyoz ve diğer darbe teslerinde çok başarılı sonuç verir. Ama sprey poliüretan kaplamaların yüzeyinde çok fazla iğne deliği olacağını unutmamak gerekir.
Sonuç olarak saf polyurea su yalıtımında çok daha güvenilirdir. Fiyatı ucuzlatmak istersek, yüzde 80 saflığın altında polyurea kullanılmaması önerilir. %80 nin altında olan safsızlık uygulamada sorunlara yol açacaktır.
 
Yukarı Alt