Seri port veri haberleşme

TeknoTek

MUSTAFA ÇAKIR
MB Üyesi
Kayıt
20 Şubat 2015
Mesajlar
8
Tepkiler
3
Yaş
31
Meslek
TEKNİSYEN
Seri port seri bir bağlantı noktası, seri iletişim (İng.: Serial communication), her seferinde içeriye veya dışarıya doğru bir bit bilgi transfer eden fiziksel bir arayüzdür. (tersi paralel bağlantı noktası: paralel porttur ). Kişisel bilgisayarların tarihi boyunca terminaller veya modemler gibi cihazlar ile bilgisayarlar arasındaki veri transferi çoğunlukla seri bağlantı noktaları üzerinden sağlanmıştır. Fare, klavye, diğer çevre birimleri de bu yolla bilgisayara bağlamaktadır.
Ethernet, FireWire, ve USB gibi arayüzler de veriyi seri bir akım (stream) olarak gönderdiği için “seri bağlantı noktası” terimi genellikle RS-232 standardı ile az veya çok uyumlu donanımı tanımlamakta kullanılır. Amaç bir modem veya benzeri başka bir iletişim cihazı ile arayüz oluşturulmasıdır.
2006 yılı itibariyle USB arayüzü artık seri bağlantı noktasının yerini almış durumda, modern bilgisayarların çoğunluğu diğer cihazlara USB bağlantısı ile bağlanmakta ve bir çoğunda artık tek bir seri bağlantı noktası bile bulunmamaktadır. Seri bağlantı noktalarından maliyeti düşürmek için vazgeçilmekte ve bu bağlantı noktaları legacy port olarak adlandırılmaktadır.


Com.JPG






Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.
Bu linkte hazır proteus çizimi var ordan inceleyebilirsiniz.
 
Yukarı Alt