Servo Motor Verimliliğini Etkileyen Faktörler

sahinrulman

MB Üyesi
Kayıt
4 Kasım 2017
Mesajlar
13
Tepkiler
4
Yaş
33
Üniv
Ankara Gazi Üniversitesi
Servo motor kullanım alanları oldukça yaygın ve yüksek çalışma performansı gösterebilen elektrik motorlarıdır. Servo motorun kontrolünün sağlanması ve istenilen komutların verilebilmesi için servo motor sürücü ile gerekli ayarların yapılması gereklidir.

Servo motorların iç yapısı ve çalışma prensibinden dolayı yönlendirme ve komut üzerine çalışmalarını sürdürmektedir. Yapılacak ayarlamalar neticesinde servo motordan alınacak verimi üst seviyeye çıkarabilir ve çalışmaların istenildiği şekilde yürütülmesini sağlayabilirsiniz. Öncelikle servo motordan istenilen performansın elde edilebilmesi için doğru seçim yapılması gereklidir.

Servo Motor Seçimi

Servo motor seçiminizin projenin genel işleyişini ve ileriye dönük çalışma performansını etkilemesinden dolayı ilk aşamada doğru karar verilmesi gereklidir. Çünkü servo motoru kullanacağınız sistemde ilk ayarların yapılması emek ve zaman gerektiren bir süreçtir. Servo motor ayarlarını bir kere yaptıktan sonra çalışmalar daha rahat ilerlemektedir. Servo motor markalarına göre yapılacak parametre ve diğer bağlantı ayarları değişkenlik göstermektedir. Bu yüzden sizin için en iyi servo motoru alarak doğru bir seçim yapmanız gereklidir. Servo motorun iç yapısına hakim olarak tamirat sürelerini ve imkanlarını göz önüne alarak en iyi servo motoru seçebilirsiniz. Seçtiğiniz servo motorun çalışmalarınız için uygunluğunu test etmenizde fayda var.

Servo Motor Verimliliğini Arttırma Yolları

Servo motorun kullanıldığı endüstriyel uygulamalarda çalışmaların seri ve kesintisiz olarak ilerlemesi gereklidir. Her projede istenilen çalışma kapasitesi ve uygulama modelleri aynı olmadığı için servo motorun teknik özelliklerinin seçimi alacağınız verimi etkileyen ilk faktördür. Servo motorun teknik özellikleri olan güç, tork, devir ve flanş ölçü değerleri değişkenlik göstermektedir. Projeniz veya servo motoru kullanacağınız alanda hız istekleri ve performans göz önünde bulundurarak güç seçimi yapılması gereklidir. Elektrik enerjisiyle çalışan servo motorlarda en düşük 400 watt gücünde olup en yüksek 5500 watt güç değerine kadar çıkmaktadır.

Servo motordan istenilen verimliliği alabilmeniz için yük istek değerini, motor sapma değerlerini ve kaldırma indirme aralıkları göz önünde bulundurmalısınız. Yüksek çalışma kapasitesi gerektiren bir projede düşük değere sahip bir servo motoru seçerseniz bu çalışma sırasında motorun aşırı ısınmasına ve alınacak verimliliğin düşmesine sebep olur. Ayrıca çalışmanın hızına da etki edeceğini söyleyebiliriz. Servo motorun teknik özelliklerinin seçiminden sonra uygun servo motor sürücünün seçilmesi gereklidir. Motorun model ve markasına uygun olan servo motor sürücüyle işlemler ve ayarlamalar yapılmaktadır.

Servo motor satışı yapan sektör liderleri arasında yerini alan Şahin Rulman’dan yüksek verim elde edebilirsiniz. Çalışmalarınız için seçeceğiniz servo motorlar hakkında bilgi almak ve servo motor veya servo motor sürücü satın almak için Şahin Rulman sitesini ziyaret ederek online sipariş verebilirsiniz.
 
Yukarı Alt