Havadaki Isı İle Elektrik Üretmek

T5m6r

MB Üyesi
Kayıt
2 Eylül 2019
Mesajlar
9
Tepkiler
7
Yaş
72
Meslek
Emekli elektrik muh,
Üniv
ODTU
Havadaki ısı ile elektrik üretmek istiyorum.
Internette bu konuda "ortam sıcaklığı enerji kaynağı olarak kullanılması ancak 2. tip devri-daim makinesi olur" diyenler var.
Termodinamik açıklaması nedir?
 

okaliptus92

Makine Mühendisi
Özel Üye
Kayıt
11 Ekim 2018
Mesajlar
230
Tepkiler
100
Yaş
31
Meslek
Makine Mühendisi
Üniv
Karabük Üniversitesi
Havadaki isiyi depoladiniz varsayiyorum. Bunu bir akünün + kutpu gibi düşünün. Bu kutup - kutup olmadan çalışmaz. Yani havadaki isiyi bir sekilde depoladiniz bunu, soğuk bir ortam ile birlestirerek devirdaimi saglamazsaniz. Elinizde sadece + kutpu olur bir ise yaramaz. Tabi bu teorik bir mesele. Gece gündüz farkının cok olduğu bir yerde uretim başarılabilir fakat inanilmaz verimsiz olacaktır.
 

birx

MB Üyesi
Kayıt
10 Haziran 2018
Mesajlar
118
Tepkiler
47
Meslek
Makine Mühendisi
Üniv
BU
sıcaklık farkıyla elektrik üretmek için "thermoelectric generator" olarak nette arayın , örneğin uzayda güneşten uzaklaşan sondalar için pillerin ömrü bitince, plütonyum ! kullanarak sıcaklık farkından dolayı ( Dış uzay soğuk -sıcak farkı) elektrik üretiliyor,ama şu anda dünyada pratik değil ve yüksek sıcaklıklar gerekiyor (malzemeler bugün için zehirli ve pahalı ) üzerinde çalışıyorlar.
bu olayın havadaki ısıyla ilgisi yok ama çevrimlerin belki faydası olur
Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.


sizin sorunuz : gece ve gündüz farkıyla elektrik üretmek içinde "thermal resonator" olarak nette arayın. bilimsel olarak "Seebeck effect" etkisi olarak geçiyor. 1mw gibi değerler üretilmiş ama gelecekte değişebilir. verdiğim linklere bakarsanız daha iyi göreceksiniz
Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.


termodinamik açıklamasını burada kimsenin yazabileceğini pek sanmıyorum :)
 
Son düzenleme:
Yukarı Alt