Wi-Fi Sinyalinizi Artırmak İçin Bilim Destekli Beş Yol

kenshin

MB Üyesi
Kayıt
13 Eylül 2017
Mesajlar
8
Tepkiler
4
Yaş
25
Üniv
İst. Aydın Üni. Mak. Müh.
WiFi.jpg

Bize daha hızlı internete erişmek istemeyen birini gösterin, size bir yalancı gösterelim. Ve ardından siz ikinize, yönlendiricinizden en iyi sinyali almak için şaşırtıcı şekilde basit olan ve bilim destekli beş ipucuna dayanan kullanışlı bir yazıyı göstereceğiz. Siz sormadan önce söyleyelim, evet bunlar işe yarıyor ve rica ederiz.
Wi-Fi yönlendiricinizden en iyi verimi nasıl alacağınızı anlamak için, önce Wi-Fi dalgalarının nasıl çalıştığını anlamanız gerekiyor. Bunlar radyo dalgalarıdır ve akıllı telefonunuz veya radyonuz ile aldığınız elektromanyetik dalgalara benzerler. Fakat yüzlerce metre uzunluğunda olabilen AM radyo dalgalarından farklı olarak, Wi-Fi dalgaları ortalamada sadece 12 cm uzunluğundadır, yani sinyaliniz yönlendiricinizden ne kadar uzaklaşırsa o kadar zayıf olur. Bunu akılda tutarak, işte bunun gerçekleşmesini önlemek üzerine bazı ipuçları:

1. Yönlendiricinizi (modeminizi) evinizin ortasına koyun

Burada görme gücünüz en iyi aracınız olacak - eğer yönlendiricinizi evinizdeki çoğu bölgeden görebiliyorsanız, o halde muhtemelen epey iyi bir konuma koydunuz demektir.

2. Yere koymayın

Birçok yönlendiricinin kurulma şekli, Wi-Fi sinyallerinin birçoğunu aşağıya doğru yayınladığı anlamına geliyor. Ve zavallı küçük Wi-Fi sinyallerini çoğu zemin tipinden geçemiyorken görmek, sinyal gücünüzün en iyi bölümünü israf ediyor olabileceğiniz anlamına geliyor. Bu dolaplar ve duvarlar için de geçerli, yönlendiricinizin etrafını kapatmayın.

3. Onu elektronik aletlerden uzak tutun

Bu bir şehir efsanesi değil; TV, bilgisayar gibi elektronik aletler ve bir motora sahip olan neredeyse her şey, Wi-Fi sinyalinize müdahale edebilir. Bu yüzden, eğer mümkünse, yönlendiricinizi onlardan uzakta tutun.

4. Eğer yönlendiriciniz bir antenle geldiyse, onları deneyin

İlginç gerçek: Cihazların dâhili antenleri yönlendiricinizin anteni ile hizalanınca en iyi şekilde çalışıyorlar. Çoğu dizüstü bilgisayar yatay antene sahipken, telefon anteninizin açısı onu nasıl tutuyor olduğunuza bağlı, bu yüzden en iyi kapsama alanı için, bir anteni dikey ve diğer anteni yatay doğrultuda tutun.

5. Sinyal gücünüzü haritalayın

Evinizin etrafındaki Wi-Fi sinyalinin gücünü haritalamanızı sağlayan bir hayli uygulama bulunuyor ve uğraştığınız sorunu bir kez bildiğiniz zaman onu çözmenin birçok yolu var. Mutlu indirme hızları dileriz.;)

Kaynak: Science Alert
 
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:

denizgezmiş

MB Üyesi
Kayıt
21 Haziran 2018
Mesajlar
68
Tepkiler
7
Yaş
33
Meslek
Yazılım Mühendisi
Sinyal gücünü haritalamak için kullanabileceğimiz hangi uygulamalar var acaba?
 
Yukarı Alt