Yapı ları FRP ile güçlendirme

ctech

MB Üyesi
Kayıt
25 Aralık 2018
Mesajlar
4
Tepkiler
2
Yaş
28
CTech-LLC® FRP kompozit ürünler kiriş, kolon, duvar ve bağlantı gibi bir binanın farklı elemanlarını güçlendirmek için kullanılır. FRP kompozit malzemeler, bozulmuş veya yetersiz tasarımlı yapıların mukavemetini ve sünekliğini arttırmak için geliştirilmiştir. Ayrıca, bir binanın hizmet ömrünün genişletilmesi, bir yapının kullanımının değiştirilmesi, bir yapının korozyona uğramış elemanlarının değiştirilmesi, yeni standartlar ve kodlarla uyumlu yapıların oluşturulması ve diğer birçok farklı kullanım gibi başka durumlarda da kullanılabilir. Fiber Takviyeli kompozitler tasarım zorluklarınızı çözmek için size birçok uygulanabilir çözüm önerebilir. Araştırmaların sonucu, FRP ile güçlendirilmiş bina elemanlarının, aksiyel yükte ve yapıların deformasyon kapasitesinde artışa neden olduğunu göstermektedir.

CTech-LLC® FRP kompozitin birçok avantajı vardır. Çok güçlü malzemelerdir ve binaların uzun süreli yüksek performansını garanti edebilirler. FRP ürünlerimiz hafiftir ve kullanımı kolaydır, çünkü belirli bir ekipmanla ve daha az insan gücü ile uygulanabilirler. Yapıların güçlendirilmesi ve güçlendirilmesi için mümkün olan en kısa sürede.

CTech-LLC® FRP ürünleri korozyona karşı son derece dayanıklıdır, bu nedenle nemli ve yüksek korozif ortamlarda bulunan yapılar için ideal malzemeler olabilirler. Ayrıca FRP sistemlerimiz farklı şekillerde oluşturulabilmeleri için sınırsız mimari tasarımlar sunmaktadır. CTech-LLC® Elyaf Takviyeli Polimerler oldukça ekonomiktir, bu yüzden farklı binaların güçlendirilmesi ve güçlendirme alanında kullanılmak üzere uygun malzemelerdir.

Çelik ve diğer geleneksel yapı malzemelerine kıyasla, CTech-LLC® FRP kompozitleri çok daha iyi doğal özelliklere sahiptir ve bunlar için mükemmel alternatifler olabilir. Çelikten% 75, alüminyumdan% 30 daha az ağırlığa sahiptirler. Çelik FRP’lerin aksine, nemli veya sert hava koşullarına veya kimyasallara maruz kaldıklarında paslanmamakta ve çok çeşitli kimyasallara karşı direnç gösterebilmektedir. Çeliğin dayanımı ¼ FRP’dir ve daha önce de belirtildiği gibi FRP ürünleri diğer malzemelerden daha ekonomiktir.

Özetle, FRP ürünlerinin birçok avantajı olduğu ve binaların güçlendirilmesi ve güçlendirilmesinde kolaylıkla uygulanabileceği sonucuna varabiliriz. Onlar gibi farklı binalarda kullanılabilir ticari binalar, eğitim binaları, hükümet binaları, konutlar ve diğer yapı türleri.

Kaynak:Ctech
 
Yukarı Alt