Öncelikle beklentilerini belirlemen lazım ki doğru karar verebilesin. Mesela bölüm seçimini neye göre yapacaksın. İş imkanı, okul dönemi daha rahat olan, yurtdışı imkanı çok olan, gelişime açık olan, büyük firmalarda çalışan gibi gibi.
Mesela inşaatı neden istiyorsun? Şantiye şefliği falan mı yapmak istiyorsun büyük yapıtlarda mı yer almak istiyorsun (baraj, yol, tünel) gibi. Makine neden istiyorsun? bir makinenin işleyişi ilgini mi çekiyor, yeni makineler sistemler kurmak mı hoşuna gidiyor...
Makineci inşaat sektörüne girebiliyor. Mekanik tesisat işleri projelendirmeleri, şantiye şefliği yapabiliyor. yani makine seçtin ve pişman oldun diyelim şantiye şefliği dahil inşaat sektörüne geçebilirsin
Ne beklentin var onu söylersen yada hangi konuları merak ediyorsan sor kardeşim, ona göre cevap vereyim yoksa böyle bayağı kapsamlı konular 140 karaktere sığmıyor
Şundan dedim de aslında ikiside ilgimi çekiyo ama forum siteleri çok kafa bulandırıyo yok işsiz kalırsın yok dersleri zor falan diye bölümüde mezun olduktan sonra iş için seçiyorum zaten bu aralar biraz daha yatkın kafam makineye sakarya veya eskişehir falan düşünüyorum makinedede
İş imkanı için, çalışma ortamının rahatlığı açısından makine derim kesinlikle. Benim şantiye şefliğim de var ve şunu diyeyim,inşaat işleri ile uğraşılmaz.Kendine zaman bile zor ayırırsın, uğraştığın insanlar zor olur genelde. Sabit inşaat müh zor iş bulur doğrudur.
makinede iş imkkanı çook fazla. bir sürü belge alabiliyorsun ve bunlar hep farklı sektörler. başkasının yanında çalışmadan bile iş yapabilirsin. zaten iş bulma imkanı daha rahat. her firmda fabrikada en az 1 tane ihtiyaç oluyor genelde. ve şehir içinde işlerin
okula gelirsek, mühendislik tabi zor=) ama makine en zor bölümlerden. okuması cidden zor, ama zevkli. mezuniyetten sonra iyiki acı çektim deniyor genelde. ve şunu düşün, basit bölümde okuyanda zorlanıyor zor olanda da.Bitiyor bölüm en sonunda Yapan binlerce insandan bi eksiğin yok, yani zorluğu çok dikkate alma bence
kısaca, iş imkanı, iş çeşitliliği, gelişim, bir çok mühendislikle ortak çalışma yapabilen, iş kurma imkanı daha çok olan, maddi imkan çeşitliliği çok olan dersen makineyi tercih etmeni tavsiye ederim. Ve makineyi seçtiğime pişmanım dediği sadece sınav dönemi oluyordu=)