Arkadaşlar robot programa hangi programları kullanılarak yapılır ? hangi dilleri bilmek gerekir ?
okulumuzda forklift robot yapmışlardı mesela üstünde kırmızı siyah büyük bir şeye kabloları döşemişlerdi mesela bunun programlamasını hangi programla yapmışlardır ?
Arkadaşlar hangi mühendisliği seçsem kararsızım . Meslek lisesindeyim Mekatronik okuyorum yani her alana yakınım kendim bizzat okulda yaptığımız robotların elektonik devresini kurmaktan ve küçük ama önemli parçaların çizimini yapmaktan zevk alıyorum . Hangi mühendislik dalını seçmeliyim ?
Arkadaşlar tk19u arduino'ya bağlıyorum . her şeyi yapıyorum tuşa basıyorum fakat tuşun seri ekrana yazdırılması için alıcının voltaj pinini çıkartıp tekrar 5v'a değdirmem gerekiyor . ayrıca aynı tuşa basdığım halde farklı değerler alıyorum .
Evet arkadaşlar sorunum bu çok güneş paneli ile sera sulama sistemi yapıyorum .
seradaki toprak nem oranlarını nokia5110 ekranına yazdırıyorum burada sorun yok fakat bazen değerin başına sebebsizce 1 sayısı geliyor reset attığıma gidiyor bazen de tekrar geliyor .
nasıl çözebilirim ?
arkadaşlar 9v güneş paneli ile 6v 4ah akümün arasına lm2596 dönüştürücü bağladım . aküyü şarj etmesi için fakat dönüştürücü duman çıkarmaya başladı . aküyü nasıl şarj edebilirim ? ayrıca aküden direkt elektrik çeksem şarj devresine zararı olur mu ?
arkadaşlar sizce mekatronik mühendisliği eğitimini veren en iyi üniversite hangisi ?
göz önünde bulundurmanızı istediğim kriterler ;
1 - üniversitenin atölyeleri iyi olmalı
2 - üniversite kendimizi geliştirmemizi sağlayacak yarışmalar düzenlemeli , katılmalı [ yani sosyal faaliyetleri bol olmalı...
Arkadaşlar güneş paneli ile sera sulama sistemi projem var .
devre 28 volt , 0,37A çekiyor
size bir kaç sorum olacaktı ;
1- Devrenin güç deposu olarak akü mü li-on pil mi kullanayım ? [ elimde 5000mAH li-on pil var ]
2- Güneş panelini kaç watt alayım ?
3- akü kullanacaksam hangi aküyü kullanayım...