Arama Sonuçları

1. K

Üniversite ve Başarı

Hayırlısı olsun inşallah. Benim de ilk üniversitem değil. (3üncüde bulduk :P) Yaş olmuş 38. O kadar imrenilecek durumda değilim :)
  2. K

Üniversite ve Başarı

ODTÜ endüstri mühendisliği okuyorum ben de. web.mit.edu ya bakarsan o da kesin liseli bebenin elinden çıkmış... adam akıllı web arayüzü olan teknik bir üniversitenin web sitesine denk gelmedim ben. güzellikten çok teknik konulara dikkat edişimizin sonucu sanırım. bence teknik kadar güzellikte...
  3. K

Üniversite ve Başarı

Bir ara elin değerse okulun web arayüzünü güzel birşey yapıver. liseli bebenin elinden çıkmış gibi... ben bizimkine ayar oluyordum sizinki hepten kötüymüş :P
  4. K

Üniversite ve Başarı

Seçimin neresi oldu? durumun nedir? cevap yazsaydın belki aynı soruya cevap arayan birine de yardımcı olurdu...
  5. K

Arduino hakkında pratik bilgiler...

Merhabalar; Dergi için teşekkürler. LED Dice olayını yaptım ama malum bizde tek zar bir işe yaramaz dedim. 2 zar birlikte atılacak şekilde düzenledim. Üstüne bir de Ersin Bey'in tavsiyesi ile 2 tane 74HC595 (Ersin Bey DM13A tavsiye etmişti bulamadım) eklemesi yaptım. Çok eğlenceli oldu. 1 Pro...
  6. K

Arduino mesafe sensörü hakkında yardım

Ersin bey sensöre vcc ve gnd bağlantıları yapılıyor. gnd de problem olsa hiç çalışmıyor. aynı şeyi düşündüm daha önce ve denedim :)
  7. K

Arduino ile ayarlı okul zili projesi ile ilgili yardım lazım...

Merhabalar; öncelikle kolay gelsin. gerçekten çok güzel bir iş çıkarmak istiyorsan yardımcı olalım. hatta Ankara'daysan malzeme temin edelim. https://www.robolinkmarket.com/wtv020sd-mikrosd-mp3-ses-modulu.html LCD 20x04 + 1602 I2C Arayüzü Modülü 5V 1 Kanal Solid State Röle Kartı DS1302 RTC...
  8. K

Araç elektriği

Merhabalar; Aracın elektrik olayı çok basit aslında. eksi kısmı aracın gövdesi. Akünün eksi ucu aracın gövdesine bağlı oluyor. akünün + ucuna bir kablo bağlayıp kablonun diğer ucunu 12 voltluk bir lambaya bağladığınızda yanmaz ama diğer ucunu arabanın metal kısmına dokundurunca yanar. bobinin...
  9. K

Uzaktan kontrol kodlama yardım

Merhaba; Yöneteceğiniz oluşum nedir? Kaç farklı komut göndermelisiniz? Ne kadar uzaktan göndermelisiniz? Komutu illa cep telefonu ile mi göndereceksiniz? Verici cihazın işletim sistemi nedir? Uzaktan kumandalı araba yapmak istiyorum derseniz, ortalama 8 - 10 komut işimi görür derseniz, mesafe <...
  10. K

Arduino mesafe sensörü hakkında yardım

HC-SR04 ile ölçüm yaparken bir diğer sıkıntı da önünde herhangi bir cisim yoksa belirli sürelerle 8 - 9 cm gibi bir değer döndürüyor. birçok modülde gördüğüm bir durum. bunu aşmanın yolunu bilen var mı?
  11. K

Geliştirme Kartlarında Klon mu Orijinal mi ?

Merhabalar; Orjinal mi klon mu sorusuna verilecek cevap elbette ki orjinal alınması ancak malesef ülkemizdeki USD/TRY paritesi nedeni ile her zaman mümkün olmuyor. Ersin Bey'in de dediği gibi sadece malzeme kalitesi değil, diğer seri numarası vs nin de alınamıyor olması diğer eksi yönleri.
Yukarı Alt