Arama Sonuçları

1. lLouie

PALE PARÇASI

Resimde görülen pale üretim için bir takım sorulara cevap aramaktayım. Bu parça toz yatağında füzyon esaslı eklemeli imalat ile üretilmesi planlanmaktadır. İnşa yönüne bağlı olarak, toz yatağı füzyon sonrasın hangi işlemler gerekmektedir ve bu işlemlerde amaçlanan nedir?(Araştırmalarım sonucunda...
  2. lLouie

Geleceğe Dönük Tavsiyeler

Değerli hocalarım ve arkadaşlarım merhabalar, Öncelikle görüşlerinizi önerilerinizi benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum. Daha önce de bu konuya benzer sorularım olmuştu fakat emin değildim kendimden. Ben makine mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim. Bu döneme kadar birçok programda kendimi...
  3. lLouie

Alüminyum 7000 ve 6000 SERİ KONDİSYON

Merhabalar, Al 6000 ve Al 7000 serilerinin -0, -T6, -T651 ve –T6511 kondisyonunu nereden bulabilirim? Ayrıca bunlar demir-karbon diyagramında nereye denk gelmektedir? Araştırmamı yaptım ama tam bir sonuç elde edemedim, hele ki demir-karbon diyagramında nereye denk geliyor, yardımcı olabilir...
  4. lLouie

Soru

49600 lb/h akış hızında bir yağ 2-4 kabuk-tüp ısı değiştiricisinin boru tarafında 358 ˚F’dan 100 ˚F’a soğutulmaktadır. Soğutma amaçlı kullanılan 233000 lb/h akış hızında su kabuk tarafına 90 ˚F’da girip 120 ˚F’da çıkmaktadır. Kullanılan ısı değiştiricisinin iç çapı 35 in’tir ve içerisinde...
  5. lLouie

Ansys CFX Analizi

Merhabalar, Ben 3. sınıf makine mühendisi öğrencisiyim. Resimlerde görüldüğü üzere Savonius-Darrieus Hybrid Turbine çalışması yaptım, fakat Ansys'e yeni başladığım için daha CFX analiz kısmına gelemedim, amacım buradaki rüzgar hızına göre oluşan basınç, sıcaklık, hız vs. sonuçları bulmak. Bu...
  6. lLouie

Catia'da Neleri Çizmeyi Bilmeliyim?

Udemy üzerinden Catia ile ilgili tüm bilgileri öğrendim. Fakat bazı düşünceler içerisindeyim. Makine mühendisliği okuyan birisi olarak, Catia'da neleri çizmeyi bilmeliyim? İş hayatında karşıma neler çıkacak çizim olarak, bizlerden ne isteniyor? Ek olarak; Catia üzerinden uçak çizimi daha çok...
  7. lLouie

Neyi ne kadar bilmeliyim?

Herkese iyi bayramlar öncelikle. Makine mühendisliği 2. sınıf öğrencisiyim. Şuan CatiaV5 ve Python öğreniyorum. İleride seçeceğim alan ise termodinamik üzerine. Sizce benim bunları öğrenmem ne kadar iyi olacak? Sizce seçeceğim alan ile ilgili neleri, ne kadar bilmem gerekir ? İleride daha iyi...
  8. lLouie

Gerekli Program

İlk senem hazırlık. Sizce ilk öğrenmem gereken program AutoCad mi yoks SW mü ?
Yukarı Alt