Arama Sonuçları

  1. M

    Direksiyon ve Fren sistemi

    Öncelikle merhabalar. Direksiyon( rack&pinion) ve fren sistemi hakkında bilgi sahibi olan, kuvvetlerle ilgili soru sorabileceğim biri var mıdır? Skype üzerinden görüşebilir miyiz?
  2. M

    yatay geçiş hakkında ??

    Merhaba, evet yapabilirsin. Ben 96 bin ile 75 binlik olan okula yatay geçiş yaptım tabii ortalama ile. Sen merkezi yerleştirme puanı ile geçiş yapabilirsin.
  3. M

    Farabi Değişim Programı

    Öncelikle selamlar. Marmara Üniversitesinde Makine mühendisliği 3. sınıf için farabi programına katılmak istiyorum. Bölümde projeler veriliyor mu, ulaşım ve okul hakkında bilgi verebilecek olan var mı?
  4. M

    Cooling Towers (Soğutma Kuleleri)

    cevaplarınız için teşekkür ederim
  5. M

    Cooling Towers (Soğutma Kuleleri)

    Öncelikle merhabalar. Termodinamik dersinde hocamız bir soru sordu ve verilebilecek bütün cevapları verdiğimizi düşünüyorum ama o cevabı bulmadığımızı düşündü ve konu kapandı. Bende üstüne gittim, araştırmaktayım. Soru şu şekilde " biz soğutmayı heat exchanger da yapabiliyorken neden bu kadar...
  6. M

    Matlab vize soruları

    Öncelikle selamlar. Bu bizim vizedeki en beğendiğim soruydu. Ama tam hatırlayamıyorum net soruyu ingilizceydi , mantığı 3x5'lik bu matrisi oluşturabileceğimiz kodu yazınız gibi bir şeydi.
  7. M

    Solidworks Windows 10 Kurulumu - Solidworks 2016

    indirme linkini atabilir misiniz? iyi çalışmalar.
  8. M

    Solidworks ornek cizim yardim

    arkadaşlar nasıl indirip , kurdunuz? yardımcı olabilir misiniz?
  9. M

    Material Science Callister 7th edition cevap anahtarı

    Elinde Material Science Calllister kitabının cevap anahtarı olan var mı?
  10. M

    hocam öncelikle merhaba. ben msi leopard pro GP62-6QE-675TR notebook'u aldım. sende de bunun F...

    hocam öncelikle merhaba. ben msi leopard pro GP62-6QE-675TR notebook'u aldım. sende de bunun F olanı var diye biliyorum. Sarjı kaç saate kadar dayanıyor (oyun yada program çalıştırmadan) ve çok çok çok hafif bir cızırtı var mı kasanın altında kulağını dayayınca cevap verirsen çok mutlu olurum ...
  11. M

    Makine Mühendisliği için bilgisayar önerisi

    vatanbilgisayar.com/asus-k555uq-core-i5-7200u-2-5ghz-12gb-ram-1tb-hdd-2gb-15-6-w10-notebook.html#urun-ozellikleri iyi midir sizce?
  12. M

    Makine Mühendisliği için bilgisayar önerisi

    2500-3000 türk lirası civarında oyunlarda orta ayarlarda 30 fpsten düşük almayacağım bir notebook önerir misiniz?
  13. M

    Çukurova Üniversitesi - Elektrik-Elektronik Mühendisliği Hakkında Yorumlar

    Çukurova'nın makine mühendisliği için ne dersiniz? not: abtü'deyim.
  14. M

    Load Cell Sensör

    Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar. Makine mühendisleri adayı olarak arduino'yu hobi amaçlı öğrenmeye karar verdik. Elimizde bulunmayan tek şey Load Cell Amplifier Shield. İnternetten baktım pahalı geldi. Onu kullanmadan kuvvet ölçebilir miyim?
  15. M

    Mekatroniğin makineden farkı?

    Ben şu anda makine mühendisliği 1. sınıfta okuyorum. Programlama ile tanıştıktan sonra mekatronik'i iyice düşünmeye başladım. (arduino'yu da ekleyebiliriz.) Bölümümü bitirdikten sonra elektrik elektronik üzerine yüksek lisans yapsam mantıklı olur mu?
  16. M

    matlabda kod yazma

    format short g x=input('karekok alinmasını istediginiz sayıyı giriniz:'); islem=sqrt(x); disp(islem)
  17. M

    matlabda kod yazma

    format shortE x=input('karekok alinmasını istediginiz sayıyı giriniz:'); islem=sqrt(x); fprintf('%d' , islem)
  18. M

    MATLAB cevap anahtarı

    Öncelikle herkese merhabalar. MATLAB for engineers holly moore adlı kitabın problemler kısmının cevap anahtarı elinde olan var mı? Paylaşırsanız çok mutlu olurum.
  19. M

    ANSYS kurulum

    Arkadaşlar öncelikle merhaba herkese. ANSYS'i indirdim, yükledim fakat açamıyorum. Yardımcı olabilecek var mı? Yani workbench'e bir türlü geçemiyorum.
  20. M

    CV Şanzıman

    Öncelikle merhabalar. Continuously Variable Transmission (CVT) anlamına gelen yani sürekli değişen şanzıman, bu tür şanzımanlarda dişli kullanılmaz. Onun yerine, iki kasnak arasına bir metal kayış bağlanarak sağlanır ve o kayışın gerilmesi ile hız sağlanacak şöyle göstereyim => (şanzıman...
Yukarı Alt