2018 Yeni KOSGEB Adı ile Dolandırıcılık

deliha

MB Üyesi
Kayıt
3 Mart 2018
Mesajlar
9
Tepkiler
2
Yaş
34
Merhaba arkadaşlar formada var.2-3 haftadan bu yana kendime ait bir iş yeri kurmak için KOSGEB Girişimcilik Desteğini araştırıyorum.Tabi bu araştırmayı yaparken sağı solu arıyor insan. Bir iki gündür 3-5 defa çep telefonuma mesaj geldi ve en son dayanamayıp aradım.
.....bana telefonda tam 3 dakika içinde 800.000 tl'ye yakın hibeli girişimci tarım kredisi verdiler. Arkadaşlar hiç mi namuslu dürüst ve güvenilir insan kalmamış bu memlekette. Çok şükür okumam yazmam var ben tek başıma müracat edeceğim bu KOSGEB Girişimci Desteğine size de tavsiyem tanımadığınız kişilere sakın güvenmeyin sakın inanmayın. Aşağıda 13.03.2018 tarihide saat 14:30 da ( daha bu gün cep telefonuma gelen hibe dolandırıcılarının kısa sms 'ini veriyorum.

Cep telefonuma gelen sms'i yüklemeyi unutmuşum( pardon)

dolandırıcılık.jpg
 
Konu sahibi
Konu sahibi
deliha

deliha

MB Üyesi
Kayıt
3 Mart 2018
Mesajlar
9
Tepkiler
2
Yaş
34
Bu firma yakalanmış :)
Çokta iyi olmuş insanların umutları ile oynayan gafiller.
Yaptıkları yöntem ise şuymuş; Örneğin ben kosgeb desteği nedir ne değildir diye araştırma yapıyorum, tabletimden , çep telefonumden veya bilgisayardan internete girdim ve kosgeb ile ilgili araştırma yaparken doğal olarak arama motorlarına kosgeb , kosgeb girişimci desteği ve buna benzer ilgili anahtar kelimeleri yazıyorum, bu dolandırıcılar ise google advers e reklam verip kosgeb adlı resmi kurumdan önce arama motorunda en üst sırada çıkıyor.Bize doğal olarak bu dolandırıcıların web siteni giriyoruz, bunlar kendilerine bize kosgeb diye tanıtıyorlar ve hemen size şu kadar hibe bu kadar destek verilecek fakat önce size kargo ile bir form göndermemiz gerekiyor diyorlar bu formu ise kargo getiriyor ve sizden kapıda 790 tl para alıyor. Tezgah bu Aşağıdaki linkte 2 ayda 2 milyon vurgun yapan bu dolandırıcı danışmanlık firmasının haberi var izleyebilirsiniz arkadaşlar;

posta.com.tr/vurgun-parasiyla-misir-da-tatil-keyfi-haberi-1398030
 

mehmet konca

MB Üyesi
Kayıt
21 Aralık 2017
Mesajlar
6
Tepkiler
1
Yaş
39
Meslek
peyzaj mimarı
Üniv
Ankara Üniversitesi
Ya arkadaslar devletin kendi dolandırıcı :)) bosverin hibeyi felan... Dunyadaki buyuk sirketlere bakin hic biri hibe ile biryerlere gelmemistir..
 

John Ahmet

MB Üyesi
Kayıt
23 Ağustos 2017
Mesajlar
50
Tepkiler
16
Yaş
44
Üniv
Ege Universitesi
Deliha arkadaşım minareyi çalan kılıfını hazırlar. Muhtemelen bu firma yine danışman firmalarla ve KOSGEB ile bağlantılı bir firmadır. Bir kaç ay yatar yada cezası paraya çevrilir. Elde ettiği paraların küçük bir kısmıyla cezasından kurtulur.

Önemli olan bu konuda daha bilinçli olmaktır. Biri size heyecandan ölebileceğiniz çok önemli bir haber yada bilgi verdiğinde bu %99.9 yalandır. Bu bilgiyle hareket eder ve sorgularsanız bu tür dolandırıcılardan büyük ölçüde kendinizi uzak tutmuş olursunuz.

Ayrıca bu gibi suç potansiyeli olan karakterler kadınlar tarafından akıl almayacak şekilde destekleniyorlar. Çirkini çirkefi baş tacı yaparsanız bunun sonuçlarına da katlanmak zorunda kalırsınız. Bu son paragrafı bir çok kişi anlamayacaktır buna eminim. Ancak 160 ve üzeri IQ su bulunanlar benim ne söylemek istediğimi anlayacaklar ve bunun çok ciddi toplumsal bir sorun olduğunu kabul edeceklerdir. Aklıma daha kötü senaryolar da geliyor benzerleri yaşandı ancak burada yazamıyorum. Bu konuda çok dikkatli olmanızı öneririm.
 
Yukarı Alt