2018 Yılı KOSGEB Girişimci Desteğinde Erken Ödeme

deliha

MB Üyesi
Kayıt
3 Mart 2018
Mesajlar
9
Tepkiler
2
Yaş
34
Merhaba 2018 yılında KOSGEB Girişimci Desteğinin değiştiğini okudum ve gerek KOSGEB'e giderek gerekse internette yaptığım araştırmalar neticesinde KOSGEB Girişimci Desteğinin değiştiğini öğrendim, fakat bunun tam olarak nasıl olduğunu bende anlamadım.
-KOSGEB Girişimcilik Desteği kapsamında 50.000 tl hibenin ne kadarını ön ödeme yapıyor şartlar neler ?

-Ayrıca Yazılım mezunuyum TÜBİTAK 1512 BİGG programı hakkında bilgisi olan var mı ?

Not: İnternetten 3-5 danışman firma aradım hiç biri bana güven vermedi ve 4000 tl fiyat verdiler danışmanlık için ne yapmam lazım acil bilgisi olanlar pls.
 

fatihant

Fatih
MB Üyesi
Kayıt
3 Mart 2018
Mesajlar
2
Tepkiler
1
Yaş
36
Meslek
Öğrenci
Üniv
Akdeniz Üniversitesi
bu konuyu ben de merak ediyorum bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyoruz.
 

deko15

MB Üyesi
Kayıt
6 Mart 2018
Mesajlar
3
Tepkiler
1
Yaş
34
Üniv
Karabük Üniversitesi
Benim KOSGEB biriminden edindiğim bilgilere göre eskiden bu 50.000 liranın alınabilmesi için önce projenizi hazırlıyormuşsunuz, daha iş yerinizi açıyormuşsunuz, ardından kurul projeyi onaylarsa ücreti ödüyormuş.
Yeni düzenlemeden sonra ise projenizi hazırladıktan sonra kurula sunuyormuşsunuz. Kurul beğenirse onay veriyor ve belirtilen meblağının ödemesini gerçekleştiriyormuş. Siz de bu parayla projeye yazdığınız işi yapıyormuşsunuz.
Ayrıca danışmanlık şirketlerine güvenemedim ben ama yine de siz bilirsiniz, bir firmayla çalışıp çalışmamak sizin tercihiniz.
 

Matrix

MB Üyesi
Kayıt
26 Kasım 2016
Mesajlar
27
Tepkiler
13
Yaş
49
Selam,

Herkesin bilmesi gereken tek gerçek şu Kosgeb'den nakit para alımı yok.

Bu teşvik ve destekler için Girişimcilik eğitimi almak zorundasınız veya alan birisi ile ortak olabilirsiniz.
Ancak ortaklıkta sadece ortağınıza düşen miktar üzerinde ortağınızın destek ve teşvik miktarı doğrultusunda yararlanabilir.
Yani hanımı ortak ettim veya ben bayan girişimciyim %80 destek alırız. Girişimcilik belgemi kullanacaksan %10 unu bana ver gibi.... vs. sahtekarlıklar düşünülmemeli.

50.000-tl veya işe bağlı olarak verilen miktarlar (1.000.000) belirli şartlara bağlı.
Harcamalarınızı siz bu şartları yerine getirerek yapmalısınız.
Fatura veya proforma faturanızı , ekipman , , personel , kira sözleşmenizi ,,,,, iş planı hazırlama ücretini ...vs ile birlikte iş planı çerçevesinde sunuyorsunuz.
Değerlendirmede uygun bulunması durumunda kosgeb teşvik/destek oranınıza bağlı olarak yaptığınız harcamalara ödeme çıkıyor.
Ödemeler ve destek de limitli. 24 ay destek denilse de destek limiti 12.000-Tl. ise ve siz bunu 6 ayda doldurmuş iseniz ödeme devam etmez.
Destek ve teşvikleri aldıysanız 3 yıl iş yerinizi ayakta tutmanız gerekmekte yoksa destekleri geri isteyebiliyor.

Yazılımcı olarak bir çok destek alma olasılığınız var.
Belirttiğiniz Tübitak programı gibi.
Hatta kuluçka merkezlerini de kullanabilirsiniz. (İyi bir fikrin ve çalışman olacaksa ilk adım için öncelikli olarak tevsiye ederim. Bu yöntemle hen proje hazırlama , hem çevre edinme , hem mentorluk , hem ofis ve giderleri minimize etmek , benzer ve etkileşimli alanlardaki insanlarla bir arada bulunma fırsatı yakalayarak kendini de geliştirebilir ....vs bir çok olanağa sahip olabilirsin. )
Döviz kazandırıcı faaliyet diye ticaret bakanlığından da destek alabilirsiniz.

Önemli olan kriter , yaptığınız veya yapacağınız işin içeriğini destek ve teşvik verecek kurumun istedikleri şekilde dokümante ederek iş planı hazırlayabilmek.

Danışman firmaları da işte bu noktada insan sömürmekte.
(Gerçi Kosgeb bu noktada da iş planı için destek limiti belirlemiş sanırım 2000-Tl. idi.)
Danışma firmaları iş koluna ve iş faaliyet alanına bağlı olarak gereksinimleri ellerinde hazır olan iş planı şablonlarına proje hazırlar gibi eğilebiliyor.
Tabi vereceğiniz paraya ve yapmak istediğiniz işe bağlı.
Bu çerçevede Danışmanlık firmaları kapasite ve kalitesi ile hibe , destek ve teşvik veren yapıları çok iyi bilmeli.
Alacağınız desteği en üst seviyelere çıkarabilirler. Burada önemli olan danışma firmalarının bu yapılar ile olan çalışma alışkanlıkları ile işbirliği bağlantısı.
 
Konu sahibi
Konu sahibi
deliha

deliha

MB Üyesi
Kayıt
3 Mart 2018
Mesajlar
9
Tepkiler
2
Yaş
34
deko 15 ve Matrix bey merhaba 1 haftadan bu yana çeşitli destek programlarını internetten inceleme ve ilgili kurumları arama ve danışmanlık yapan firmaları arama imkanı buldum.Yukarında sizin vermiş olduğunuz bilgiler gerçekten ufuk açıcı sağolun.Uygulamaya koymayı düşdüğümüz iş fikri bir mobil aplikasyon ve arge kapsamına giriyor.TUBİTAK'ın 1512 programına galiba 3-4 gün önce kaçırdık elimizde KOSGEB Girişimcilik ve KOSGEB ARGE İnvasyon kaldı.( KOSGEB'den destek almak TUBİTAK'tan destek almaya göre daha kolaymış diye okudum nette )Destekler yığınla var bu konuda gerçek girişimciler için büyük fırsatlar var TT Ofisleri ve kuluçka merkezileri Teknokentler , start up hızlandırıcılar vb. bir dünya destek mekanizması var. Benim anladığım kadarı ile ya bir personel temellük edip bu desteklere girişicez veya illaki bir danışmanlık firması ile yol almamız lazım. Biz başladık ve birşeylere giriştik gelişmelerden sizi haberdar edeceğim.Bence bu neslin girişimcilikten başka bir alternatifi yok.
 
Konu sahibi
Konu sahibi
deliha

deliha

MB Üyesi
Kayıt
3 Mart 2018
Mesajlar
9
Tepkiler
2
Yaş
34
İyi ki bir aradık ,iyi bir sorduk abi sormaz olaydık.Dolandırıcılar hemen bana sms ve çağrı yağmuruna başladı. Siz siz olun sakın bunlara inanmayın.Aradım bana telefonda tam 3 dakika içinde 800.000 tl'ye yakın hibe verdiler. Arkadaşlar hiç mi namuslu dürüst ve güvenilir insan kalmamış bu memlekette. Çok şükür okumam yazmam var ben tek başıma müracat edeceğim bu desteğe sizede tavsiyem tanımadığınız kişilere sakın güvenmeyin sakın inanmayın. Aşağıda 13.03.2018 tarihide saat 14:30 da ( daha bu gün cep telefonuma gelen hibe dolandırıcılarının kısa sms 'ini veriyorum.
dolandırıcılık.jpg
 
Konu sahibi
Konu sahibi
deliha

deliha

MB Üyesi
Kayıt
3 Mart 2018
Mesajlar
9
Tepkiler
2
Yaş
34
Her gün yeni bir şey geçen gün KOSGEB başkanı açıkladı girişimci desteği değişiyormuş girişimci desteği 360.000 tl olacak, yüksek teknoloji alanında iş fikri olanlar için.Bu ne zaman olacak yazılım ve mobil aplkasyon bu kapsama giriyor mu ?

Bunu değişmesi çok geç olmasa baride bende 50 bin hibe yerine 360.000 tl alsam.
 

AysEl

MB Üyesi
Kayıt
27 Temmuz 2018
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
43
Üniv
ODTÜ
Her gün yeni bir şey geçen gün KOSGEB başkanı açıkladı girişimci desteği değişiyormuş girişimci desteği 360.000 tl olacak, yüksek teknoloji alanında iş fikri olanlar için.Bu ne zaman olacak yazılım ve mobil aplkasyon bu kapsama giriyor mu ?

Bunu değişmesi çok geç olmasa baride bende 50 bin hibe yerine 360.000 tl alsam.

KOSGEB herkese öyle 360000 tl vermiyecekmiş bende araştırıyorum.

Destek alacak alanlar aşağıda var;

Nace RAV KoduSektör Adı
26.30.02Radyo ve televizyon stüdyoları ve yayın teçhizatları ile radyo ve televizyon iletim cihazlarının imalatı (tv kameraları ve baz istasyonları dahil)
26.30.03Kızıl ötesi (enfraruj) sinyal kullanan iletişim cihazlarının imalatı (örn: uzaktan kumanda cihazları)
26.30.05Alıcı ve verici antenlerin imalatı (harici, teleskopik, çubuk, uydu, çanak ve hava ve deniz taşıtlarının antenleri)
26.30.06Kablolu ve kablosuz telefon, cep telefonu, kablolu görüntülü telefon, çağrı cihazı ve faks cihazı imalatı (telesekreter imalatı dahil)
26.30.08Merkezi iletişim santral donanımları ile sayısal veya analog telefon-telgraf santrallerinin ve ağ geçitleri, köprüleri, yönlendiricileri gibi veri iletim donanımlarının imalatı (mors veya mors tipi kaydedici ve anahtarlar dahil)
26.30.09Hırsız ve yangın alarm sistemleri ve kapı konuşma sistemlerinin (diyafon) (görüntülü olanlar dahil) imalatı (motorlu kara taşıtları için alarm sistemleri hariç)
26.30.10Ses, görüntü veya diğer verilerin alınması, dönüştürülmesi, iletilmesi/yeniden oluşturulması için kullanılan diğer makinelerin imalatı (alıcısı/vericisi bulunan telgraf, teleks cihazları ile anahtarlama ve yönlendirme cihazları dahil)
26.30.90Başka yerde sınıflandırılmamış diğer iletişim ekipmanlarının imalatı
26.4Tüketici elektroniği ürünlerinin imalatı
26.40Tüketici elektroniği ürünlerinin imalatı
26.40.08Ses ve görüntü oynatıcı ve kaydedicileri, ev tipi video kameralar ve diğer görüntü kayıt veya görüntü çoğaltma cihazlarının imalatı
26.40.09Radyo ve televizyon imalatı (taşıtlarda kullanılanlar dahil)
26.40.10Mikrofon, hoparlör ve kulaklıklar ile elektrikli ses yükselteçlerinin (amplifikatörler) imalatı
26.40.11Monitörler ve projektörlerin imalatı (bilgisayar gibi bir otomatik veri işleme sisteminde kullanılmayanlar)
26.40.12Video oyun ve konsollarının (televizyonla kullanılanlar ve kendi ekranı olanlar) imalatı
26.40.90Bys. tüketici elektroniği ürünlerinin imalatı
26.5Ölçme, test ve seyrüsefer amaçlı alet ve cihazlar ile saat imalatı
[TBODY] [/TBODY]

yaptığım araştırmara göre yazılım sektörü içinde KOSGEB Desteği kapsamında 360.000 tl destek verilecekmiş, bunu ne kadarı hibe ne kadarı faizsiz kredi desteğidir bilmiyorum ama konu hakkında en açıklayıcı bilgi bu sayfada KOSGEB Start-up Destek Programı 360.000 tl Hibe Destek ( YENİ GÜNCEL ) inşallah tüm yüksek teknoloji işletmeleri bu destekten yararlanır da iyi ve güzel şeyler olur.

KOSGEB bu yeni destek programında birde orta yüksek sektörde iş fikri olan girişimciler içinde 260000 tl hibe destek faizsiz kredi sunuyormuş bunun içinde aşağıya bir liste ekliyorum umarım işinize yarar;

Nace RAV KoduSektör Adı
20Kimyasalların ve kimyasal ürünlerin imalatı
20.1Temel kimyasal maddelerin, kimyasal gübre ve azot bileşikleri, birincil formda plastik ve sentetik kauçuk imalatı
20.11Sanayi gazları imalatı
20.11.01Sanayi gazları imalatı (hidrojen, asal gazlar, azot, oksijen, karbondioksit ve ametallerin diğer inorganik oksijen bileşikleri, soğutucu-dondurucu gazlar ile hava gibi sıvı veya sıkıştırılmış inorganik sanayi gazları ve tıbbi gazlar)
20.12Boya maddeleri ve pigment imalatı
20.12.01Boya maddeleri ve pigment imalatı (birincil formda veya konsantre olarak herhangi bir kaynaktan) (hazır boyalar hariç)
20.12.02Tabaklama ekstreleri, bitkisel kökenli; tanenler ve tuzları, eterleri, esterleri ve diğer türevleri; bitkisel veya hayvansal kökenli renklendirme maddelerinin imalatı
20.13Diğer inorganik temel kimyasal maddelerin imalatı
20.13.02Metalik halojenler, hipokloritler, kloratlar ve perkloratların imalatı (çamaşır suyu dahil)
20.13.03Sülfidler (sülfürler), sülfatlar, fosfinatlar, fosfonatlar, fosfatlar ve nitratların imalatı (şap dahil)
20.13.04Karbonatların imalatı (sodyum, kalsiyum ve diğerleri) (çamaşır sodası dahil)
20.13.06Uranyum, plütonyum ve toryum cevherlerinin zenginleştirilmesi (nükleer reaktörler için yakıt kartuşları dahil)
20.13.07Diğer metal tuzları ve temel inorganik kimyasalların imalatı (izotoplar ve bunların bileşikleri, oksometalik/peroksometalik asitlerin tuzları, siyanürler, boratlar, hidrojen peroksit, kükürt, kavrulmuş demir piritler, piezo-elektrik kuvarsı vb.)
20.13.90Başka yerde sınıflandırılmamış kimyasal elementler, inorganik asitler ve bileşiklerin imalatı (klor, iyot, flor, bor, silisyum, fosfor, arsenik gibi metaloidler, skandium, cıva, oksitler, hidroksitler, hidrojen klorür vb.)
20.14Diğer organik temel kimyasalların imalatı
20.14.01Temel organik kimyasalların imalatı (hidrokarbonlar, alkoller, asitler, aldehitler, ketonlar, sentetik gliserin, azot fonksiyonlu bileşikler vb.) (etil alkol, sitrik asit dahil)
20.14.04Odunun ve kömür katranının damıtılması (odun kreozotu, odun naftası, bitkisel zift, benzol, toluol, fenol, naftalin vb.)
20.14.05Tabii reçine ve türevleri, kolofanlar, kolofanın modifikasyon ve esterifikasyon ürünleri, çam terebentin ve çam terebentin esansları ile doğal zamk imalatı
20.15Kimyasal gübre ve azot bileşiklerinin imalatı
20.15.01Fosfatlı veya potasyumlu gübreler, iki (azot ve fosfor veya fosfor ve potasyum) veya üç besin maddesi (azot, fosfor ve potasyum) içeren gübreler, sodyum nitrat ile diğer kimyasal ve mineral gübrelerin imalatı
[TBODY] [/TBODY]

bu listeyi bulabildim. Benimde KOSGEB Girişimcilik belgem var ve Teknokentte bir start up kurmak istiyorum.
260000 tl KOSGEB Girişimci Desteği için bilgiyi aldığım kaynak site şurası:

KOSGEB Orta Yüksek Sektörlere 260.000 tl Hibe Desteği ( YENİ GÜNCEL )

Ben büyük bir umutla bekliyorum yazılım sektörünün KOSGEB'in bu yeni destekleri kapsamına alınmasını.Elimde yapmak istediğim edebiyat ile ilgili güzel bir iş fikri var.
 
Yukarı Alt