Akıllı Üretim Sistemleri

msalih.msa18

MB Üyesi
Kayıt
10 Aralık 2015
Mesajlar
32
Tepkiler
5
Meslek
gömülü yazılım
Üniv
odtü
Nesnelerin İnterneti (IoT)’nin yaygınlaşması, üretim endüstrisine büyük bir ivme kazandırdı. Bu ivme ile beraber, Endüstri 4.0 diye adlandırılan son endüstri devriminde, üretim sektörü uçsuz bucaksız bir sektör halini aldı. Artık büyük üretim tesisleri, IoT alanında yaptıkları makul yatırımlarla, kısa ve uzun vadelerde büyük karlar elde ediyor.


Smart_Production_2_Quelle_DMG_Mori_Seiki_sRGB1-846x538-780x405.jpg


Bu yatırımların azımsanmayacak bir kısmı da tesislerdeki üretimin anlık takip edilmesini ve raporlanmasını sağlamak amacıyla yapılmaktadır. Üretim adetlerinin, verimliliğin, firelerin ve kalitenin kesin ölçüde bilinebilmesi, şirketlere büyük faydalar sağlamakla beraber, geleneksel üretim anlayışını akıllı pozisyona getirmektedir.

Tesiste üretimi sağlayan elemanlarla entegre olan, Endüstri 4.0 standartlarında yeni nesil mikro denetleyiciler, üretim verilerini toplayacak, tüm cihazlarla uyumlu hassas algılayıcılar ve mikro denetleyicide gömülü olan yazılım, söz konusu akıllı üretim sistemlerini oluşturan temel bileşenler olarak göze çarpmaktadır. Kolaylıkla devreye alınabilen bu sistemlerle, üretimi gerçekleştiren tüm makineler ortak bir ağın elemanı olarak, tam donanımlı bir akıllı üretim sistemini oluşturmaktadır.

veri_aktarimi.png


Son dönemde ülkemizde de benimsenmeye başlayan IoT tabanlı Endüstri 4.0 çözümlerinin önemli temsilcilerinden olan ve aynı zamanda IoT Türkiye‘nin ekosistem firmalarından olan Volsoft Yazılım’ın, %100 kendi üretimi olan akıllı üretim sistemini, bu sistemlere örnek olarak gösterebiliriz.

akilli_uretim_kart.png
 
Yukarı Alt