Alman bilimciler ışınlanmanın yolunu buldu

Andromeda

Uzaylı...
MB Üyesi
Kayıt
10 Şubat 2015
Mesajlar
63
Tepkiler
52
Yaş
110
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Üniv
ODTU
Alman fizikçiler, Star Trek filmini aratmayan bir başarı elde etti. Bilim insanları, maddenin bazı özelliklerine ilişkin bilgiyi anında kısa mesafelere iletmenin yolunu keşfetti.
Almanya’nın Jena kentindeki Friedrich Schiller Üniversitesi’nden bilim insanları, ışınlama yoluyla bilgi iletmenin bir yöntemini buldu. Üniversitenin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, çalışmada yer alan Alexander Szameit, anlık bilgi iletimini kuantum düzeyinde değil, ‘geleneksel’ makro dünyada gerçekleştirmenin yöntemini bulduklarını açıkladı. Bunun için birbirine bağlı farklı lazer ışınlarının kullanıldığı belirtildi.
Bilim insanlarının yaptığı sunuma göre, kuantum değil ‘klasik’ düzeyde ışınlar, belli bir hızla dönen özel polarize plakalar kullanılarak aralarında karıştırılabilir. Eğer bu ışınlar daha sonra CNOT işleminden geçirilirse bir ışının içindeki bilgi diğer bir ışına geçebilir.

ışık hızı.jpg

KUANTUM DEĞİL KLASİK

Bu durumda bilgi olarak lazer ışınının polarizasyonu, yani ışının hangi yöne burulduğuna ilişkin bilgi kullanıldı. Szameit ve meslektaşlarının deneyleri, bilginin birbirine oldukça yakın mesafede bulunan iki lazer ışını arasında anında iletilebileceğini gösterdi.
IŞINLANMANIN EVRENSEL OLDUĞUNU GÖSTERİYOR

Deney sonucu elde edilen başarı, ışınlamanın sadece kuantum dünyasının özelliği değil evrensel bir olgu olduğunu gösteriyor. Kuantum ve klasik ışınlamalar arasındaki fark, ilkinin odaksal olmayan nitelik taşıması ve tüm mesafelerde çalışabilmesi, diğerinin ise sadece çok kısa mesafelerde çalışabilmesinden ibaret.
Bilim insanları, keşfettikleri yöntemin insanı veya başka bir canlı organizmayı ya da cansız bir maddeyi bir noktadan diğerine ışınlamada kullanılamayacağını, ama kuantum ve klasik araçlar arasında iletişim kanallarını oluşturmak ve bilgi işlem cihazları içinde ani bilgi iletimi için kullanılabileceğini kaydetti.
 

Furkan Ajans

MB Üyesi
Kayıt
21 Mart 2016
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
49
Üniv
Ankara Üni
Kuran-ı Kerim'de Saten Açık Bir Şekilde IşınlanmaVar Ama MAddesel Boyutda Var Eşya Işınlanmasından Bahseder Hz Süleyman Kıssasında Sebe Melikesinin Tahtını Işınlarlar Yanındaki Alim Bir Kişi İle Eğer İnsan Işınlanması Olacak Olsaydı Allah Azze ve Celle Ondanda Bahsederdi Diye Düşünüyorum. yani Sonuç Olarak İnsan Işınlanması Olanaksız Madde Işınlanması Olanaklar İçindedir Diye Düşünüyorum.. İnsan Işınlanması Demek Zamanda Yolculuk da Demekdir Aynı Zamanda Buda Kaderin Tamamen Değişmesine Olanak Vermektedir.Yani Allahın Koyduğu Kurllar İçerisinde Olanaksız Gibi Görünmektedir
 
Yukarı Alt