Almanya'da makine mühendisliği okumak ile ilgili

Tuna04aö36

MB Üyesi
Kayıt
25 Ekim 2019
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
19
Meslek
öğrenci
Üniv
Dilko Anadolu lisesi
Merhaba abiler.
Ben 10. sınıf öğrencisiyim ve sayısal bölümü seçip makine mühendisliği okumak istiyorum ve almanyadan denklik alıp orda okuyup sonrasında orada çalışmak istiyorum.
1. sorum Almanyada makine mühendisliğinde iş imkanları nedir ve hangi üniversitelerde makine mühendisliği vardır (Almanya veya Avusturya da)
2. sorum ben sayısal dersleri sevmeme rağmen zorlanmış biriyim. sayısal sınava hazırlanırken nasıl hazırlanmaliyim?
Şimdiden teşekkürler.
 

Mining Engineer

Late is better than never....
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
23 Aralık 2016
Mesajlar
319
Tepkiler
202
Yaş
32
Meslek
MEXT Research Fellow
Üniv
Kawamura Advanced Mining Tech
Merhabalar Sevgili Tuna,
Öncelikle şimdiden böyle bir vizyon sahibi olduğun için seni tebrik ederim. Almanya da lisans bölümleri genellikle Almanca eğitim veriyorlar, İngilizce eğitim almak istiyorsan Türkiye de lisans okuduktan sonra Almanya ya master eğitimine gidebilirsin veya Almanca öğrenip hedefinde ilerleyebilirsin. RWTH Aachen , Münih Teknik gibi okullar makine mühendisliğinde çok sağlam okullar. Avusturya için Viyana Teknik diyebilirim.
Selamlar
 

msalih.msa18

MB Üyesi
Kayıt
10 Aralık 2015
Mesajlar
32
Tepkiler
5
Meslek
gömülü yazılım
Üniv
odtü
bunun gibi bir fırsata üniversite tercih döneminde sahip olmuştum. ancak değerlendirmedim. şu anda türkiyede okuyorum. son sınıftayım. keşkelerime eklenmiş oldu. almanca öğren ve bunun için çalış. tek hedefin bu olmasın. yazılımla aranı iyi tut.
şunu da aklından hiç çıkarma : hiçbir memleket şartları ne kadar iyi olsa da senin vatanının yerini tutmaz. hassasiyetlerini kaybetmekten kork. anadolu diyarının asil insanı olmaya razıyız.
 
Son düzenleme:
Yukarı Alt