Alternatif Enerji Kaynaklarına Bakışınız Nasıldır

Alternatif Enerji Kaynaklarına Bakışınız Nasıldır

  • Olumlu Bakıyorum

  • Olumlu Bakmıyorum

  • Alternatif Enerji de Ne demek


Sonuçlar ancak oy kullandıktan sonra görülebilir.

LeventV

MB Üyesi
Kayıt
19 Şubat 2015
Mesajlar
1
Tepkiler
3
Meslek
Metalurji ve Malzeme Yüksek Mühendisi
İzmir'de Ege Serbest Bölge'de Rüzgar Türbin Kanadı üretimi mevcuttur.
Enercon
Firma Adı: AERO Rüzgar Endüstrisi A.Ş.
Sektörler: Rüzgar Enerjisi (Wind Energy)
Üretim Metotları: Vakum İnfüzyon (Vacuum Infusion)
Ürünler: Rüzgar Türbin Kanadı (Wind Turbine blade)
Enercon 1984 yılında Dr. Aloys Wobben tarafından Aurich, Almanya’da kurulmuştur. Enercon GmbH’a ait Almanya, Brezilya, Portekiz, İsveç, Kanada, Fransa, Avusturya ve Türkiye’de üretim tesisleri ayrıca dünyanın birçok ülkesinde satış, servis ve teknik ofisleri bulunmaktadır. AERO Rüzgâr Endüstrisi A.Ş ise 2002 yılında Ege Serbest Bölgesinde kurulmuştur. AERO Rüzgâr Endüstrisi A.Ş Türkiye’deki ilk rüzgâr türbin kanadı üreten şirkettir. Şirket bünyesinde 400’den fazla personel çalışmaktadır. İzmir Ege Serbest Bölgesindeki üretim tesisi 32.000 m2 açık alan ve 12.000 m2 kapalı alandan oluşmaktadır. ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi kullanılmaktadır.
AERO Rüzgâr Endüstrisi A.Ş’de hali hazırda MW serisi rüzgar türbin kanatlarının üretimine devam edilmektedir. Üretim tekniği olarak vakum infüzyon yöntemi kullanılmakta olup cam elyafı ve epoksi reçine esaslı bir üretim yapılmaktadır.
Adres: AERO Rüzgar Endüstrisi A.Ş, Ege Serbest Bölgesi, Yalçın Yolu, Parsel No:172, 35410, Gaziemir-İzmir/ Türkiye
Telefon:+90 232 251 93 71
Faks: +90 232 251 93 72
 

hkn.kiran

MB Üyesi
Kayıt
2 Mart 2015
Mesajlar
6
Tepkiler
9
Yaş
30
Gelişmekte olan ülkemizin yetersiz olduğu konulardan biri olan enerji üretimi noktasında ülkemizin a ya da b demeden enerjinin üretimi konusunda her türlü üretim kaynağını kullanması taraftarıyım(tabi ki kimseyi de mağdur etmeden)
 

Serkan Yazak

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
3 Mart 2015
Mesajlar
70
Tepkiler
63
Meslek
Makine Mühendisligi
Almanyada ögrenciyim ve bu sebeple hollandayi da gördüm. Almanyanin bati kesimleri ve hollandanin tamami rüzgar türbinleriyle dolu ve bu yillardir bu ülkelerde mevcut. Elindeki imkani cok iyi degerlendiriyorlar. Türkiyeye nispeten hollandada konumu itibariyle rüzgardan daha fazla verim alinmasi normal. Kisacasi kesinlikle bunu olumlu buluyorum ve alternatif enerji konusunda bu projeler icin yeterince gec kaldigimizi düsünüyorum.
 
Son düzenleme:

bluex

MB Üyesi
Kayıt
16 Mart 2015
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
39
Acaba 2000 w rüzgar gülünün fiyatını bilen varmı
 

Oğuz Han Altıntaş

Aerospace Engineer
Özel Üye
Kayıt
14 Şubat 2015
Mesajlar
22
Tepkiler
32
Meslek
Havacılık ve Uzay Mühendisliği
Üniv
Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Bildiğim kadarıyla Türkiye'de Borusan ve Siemens de rüzgar türbini ile ilgilenen firmalar arasında, en büyük araştırma ofisi ise şu an ODTÜ havacılık ve uzay mühendisliği hangar binasında RÜZGEM olarak rüzgar türbini tasarımı ve micro-siting üzerine çalışmakta. Hatta şu an yenisi yapılmakta olan aerodinamik laboratuvarımızın Avrupa'nın en büyük rüzgar enerjileri araştırma ofisi niteliğinde olması bekleniyor.

ruzgem.metu.edu.tr/
ruzgem.metu.edu.tr/system/files/METUWIND_Dec2014.pdf
 

Ahmet Kuslular

MB Üyesi
Kayıt
15 Şubat 2015
Mesajlar
7
Tepkiler
4
Yaş
30
Rüzgar güllerinin olumsuz etkileri de yeni yeni araştırılmaya ve ortaya çıkmaya başladı.

bkz: cozumekoloji.com/index.php/blog/87-ruezgar-enerji-santralleri-ve-kuslar/110-ruezgar-tuerbinleri-bazi-kus-ve-yarasa-populasyonlarini-tehdit-ediyor-arastirmacilar-goekyuezuenue-yaban-hayati-icin-daha-guevenli-hale-getirmenin-yollarini-ariyor

Aynı zamanda yeni çıkan bir araştırmaya göre insanlara ve hayvanlara zarar veren bir nevi psikoloji rahatsızlık oluşturduğu söyleniyor. Adı Rüzgar Türbini Sendromu. bkz: windturbinesyndrome.com/img/Turkish-final.pdf

Bu araştırmalara dayanarak da Danimarka Rüzgar Enejisi Projelerini durduma kararı aldı. bkz:
Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.
cesmeplatformu.org/danimarka-ruzgar-projelerini-durdurdu/

Ama bunlara rağmen, alternatif enerji kaynaklarının geliştirilerek çevreye verdikleri zararların azaltılacağı görüşündeyim. Bu sebeple başta ülkemizde olmak üzere yaygınlaştırılması ve desteklenmesi taraftarıyım.
 

Gookhan

MB Üyesi
Kayıt
8 Kasım 2015
Mesajlar
15
Tepkiler
1
Yaş
35
Üniv
Atatürk Üniversitesi
Herşeyin alternatifine olumlu bakarım :D
 

ibaloglu23

MB Üyesi
Kayıt
11 Temmuz 2015
Mesajlar
20
Tepkiler
0
Meslek
Adli Bilişim Mühendisi
Üniv
Fırat Üniversitesi
eline sağlık güzel paylaşım
 

Erdi hazan

MB Üyesi
Kayıt
12 Aralık 2016
Mesajlar
8
Tepkiler
2
Yaş
32
Üniv
Kırıkkale üniversitesi
Yenilenebilir enerjinin türkiyede yeni yeni piyasa bulması sebebi ile ne kadar fizıbıl projeler olduğunun bilindiğini sanmıyorum. Genel olarak yek tesislerinin finansmanı sağlandıktan itibaren 7 yıl içinde kendini amorti ettiği söylenir.
Türkiyede kullanılan en eski yek hes'lerdir ve aslında tahmin edilen süreler içinde yatırımlar amorti olmuyor vr buda şirketlerin nakit akışlarında sorun yaratabilir gelecek yıllarda yatırımcı firmaların bunları tercih edip etmemeleri göre anlayacaz yek iyi birşey mi kötü birşey mi tabiki ekonomik olarak, teknik, ekolojik ve sosyolojik olarak nasıl sonuçlar doğurur onlarıda gelecek söyleyecek.
 
Yukarı Alt