atmega32a C portu kullanım sorunu

olceyy

MB Üyesi
Kayıt
24 Mayıs 2017
Mesajlar
2
Tepkiler
0
Yaş
34
öncelikle herkeze merabalar .atmega serisi işlemcilerle atmel studio ile programlama üzerine çalışan yeni biriyim .A-B-D portlarında hiç bir sıkıntı yaşamıyorum .kısa bi inceleme sonucunda C portununda input veya output olarak kullanılabilineceğini gördüm. ama nedense C portunu output olarak programlamak istediğimde 0-1-6-7 bacaklarında hiç bi sıkıntı yaşamazken 2-3-4-5 bacaklarında çıkış olarak kullanamamaktayım .bunun nedeni nedir ve nasıl çözerim .atmega32a kullanmaktayım .4 ---- 5 farklı mikroişlemcide denedim hepsinde aynı sonuçu aldım .şimdiden cok teşekkürler .
 

Volkan Ünal

Yetkili Kişi
Moderatör
Kayıt
18 Şubat 2015
Mesajlar
141
Tepkiler
87
Meslek
Öğrenci
Sebebi sigorta ayarları ile ilgili olabilir , araştırdığımda da sorunun o olduğu gözüküyor.Geri planda jtag pinlerini kullanıyor olabilir.Sigorta ayarlarını kontrol etmenizde fayda var. PonyProg programını kullanarak sigorta ayarlarınızda değiştirme yapabilirsiniz.

C ile avr dersleri için ;
Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.


Abone olmayı ihmal etmeyelim :)
İyi çalışmalar.
 

yorem_kastor

MB Üyesi
Kayıt
29 Mayıs 2019
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
31
Meslek
İşsiz
Üniv
İlkokul
2 Sene geçmiş üstünden ama cevaplayım belki birileri yine Türkçe arama girişiminde bulunur.

Durum gayet normal o port pinleri JTAG için kullanılıyor ve datasheet'de MCUCSR registerinda JTAG kullanılmayacaksa 2 defa JTD bitine 1 yazılması gerekiyor. C de bu;

MCUCSR = (1<<JTD);
MCUCSR = (1<<JTD);


Fuse bitleri ile oynamaya gerek yok software ile yapilabilir.
 
Yukarı Alt