Avukat olmak yerine neden mühendis olayım

TRK

MB Üyesi
Kayıt
19 Ocak 2018
Mesajlar
4
Tepkiler
0
Yaş
24
Üniv
Henüz Lise
Arkadaslar ben henuz bolum karari vermemis liseli bir kardesinizim. Benim aklımı karıştıran en büyük soru şu:

Herhangi bir mühendislik bölümünün bir eşit ağırlık bölümüne nazaran dah zor oldugu malum. Üstelik universitede lisedeki gibi duzenli bir sekilde fizik matematik gibi derslere calismak zorundasiniz. Ve siralama olarak da sayisal bolumlerde rakipler daha fazla. universite sinavina hazirlanmak da bir sayisal icin dha tempolu bir surec.

Asil soruya gelmem gerekirse bu kadar yazdigim seye karsilik en iyi ihtimalle 5000 tl maasla bir yerde 8-5 calismak bunlara deger mi?

simdi bana hemen kendini gelistirmekle alakali bir sey kendini yeterince gelistirirsen 15000 tl bile alirsin diyeceksiniz. benim de buna cevabim 15000 tl alan kisi olmak icin yine yuzlerce mühendisin arasindan siyrilmaniz lazim kaldi ki bu da daha fazla emek demek. peki diger taraftan baktigimizda bir hukuk ogrencisi hem universiteye hazirlanirken o kadar caba sarfetmiyor. hem de hukuk bolumunde yapmasi gereken tek sey ezber ve yorum. mezun olduktan sonra sosyal iliskilerini iyi tutarsa ve kendini gelistirirse ozel bi buroda 15000 tl cok rahat bir rakam. O zaman neden avukatlık değil de mühendislik?
 

Mutlu27

MB Üyesi
Kayıt
18 Nisan 2015
Mesajlar
25
Tepkiler
4
Meslek
Makine Mühendisi
Üniv
Gaziantep Üniversitesi
Sen işe hep maddi yönden bakmışsın.Kendi yeteneklerini düşün, hangi işi yaparsam daha mutlu olurum diye düşün.Çok para çok mutluluk değildir.
Sen mühendis olmak istiyorsan, avukat olup her gün küfrede küfrede ofise de gidebilirsin bu durum tam tersi de olabilirsin.
Ne olmak istiyorsan onu ol asla maddiyata takılma.
 

sansar2564

MB Üyesi
Kayıt
22 Mayıs 2016
Mesajlar
59
Tepkiler
20
Meslek
Elektrik Elektronik Mühendisi
Üniv
Konya Teknik Üniversitesi
Bu işe ilgin yoksa hiç bulaşma zaten. Para için gidilecek bir bölüm değil. İlgin yoksa dersler bile sana işkence gibi gelir.
 

betusella

MB Üyesi
Kayıt
15 Ağustos 2017
Mesajlar
28
Tepkiler
9
Meslek
Elektrik Elektronik Mühendisliği
Üniv
Batman Üniversitesi
Mühendislik parası için değil gerçekten kendini verebileceğin farklı fikirler üretebileceğin bir meslektir. Sana malzemeleri verir asıl sır o malzemeleri doğru karıştırıp birleştirmektedir. Yani zekanı fikirlerini farklı düşüncelerini mühendis kafası tabiri caizse günümüz için konuşuyorum bunlar sende aktif değilse hiç bulaşma bile. Zorluk kısmı bi yana becerebilirsen çok ta zevkli hale gelir parası seni zaten bulur ona takılmamanı öneririm. dediklerimi yaparsanda otomotik olarak başarılı bir mühendis olursun. Lakin ezbere daha çok yatkınsan mühendislikte işinin olmaması gerekiyor kanımca..
 
Kayıt
17 Mart 2017
Mesajlar
4
Tepkiler
2
Yaş
24
Meslek
Öğrenci
Üniv
Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniv
Olay sadece üniversite sınavına çalışma sürecinin zorluğu yada maaş almak değil. Ben üniversiteye yeni başlamama rağmen aradalarında olan farkı şimdiden her yerde görebiliyorum. Sen ileride ne yapmak istediğini düşün ve ona göre bölüm seç. Sevdiğim işte para kazanamam diyorsan kolaylıkla yapabileceğin ve kazandığın parayı hobilerine harcayabileceğin bir meslek seçebilirsin. Benim için sadece para önemli diyorsan ticarete atıl okumaya gerek yok az yada çok para kazanmak için(ne yaparsan yap sana geleceğin için en çok bilgi ve tecrübe birikimini yapabileceğin bölüm ve ya bölümleri okumanı tavsiye ederim). Forumda daha bir çok yazı bulabilirsin. Yardımcı olmaya çalışırım ben de.
 

umitkcaa

MB Üyesi
Kayıt
16 Temmuz 2017
Mesajlar
25
Tepkiler
7
Yaş
22
Meslek
Makine Mühendisi
Üniv
Gazi Üniversitesi
Kanımca maddi açıdan bakmadan önce kendi ilgi ve yeteneklerini düşünmelisin. Örneğin ben lise zamanımda matematik ve fizik çalışırken saatlerin nasıl geçtiğini bilmezdim, çok keyif alırdım fakat iş edebiyat,dil anlatım, coğrafyaya geldiğinde tam anlamıyla acı çekerdim :) Hangi derslerde mutlu oluyosan hangi derslerde ya keşke bitmeseydi ders diyosan o alana yönelmelisin. Zaten yukarda da belirtildiği gibi bir işi severek yapıyosan hangi meslek olursa olsun iyi para kazanacağını düşünüyorum. Umarım yardımcı olabilmişimdir..
 
Yukarı Alt