Bethlehem Yıldızı

Furkan Gümüş

Makine Yüksek Mühendisi
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
8 Şubat 2015
Mesajlar
146
Tepkiler
213
Meslek
Makine Yüksek Mühendisi
Üniv
KTÜ, Marmara Üniversitesi
Daha önceden haberini verdiğimiz Venüs-Jupiter gezegenlerinin kavuşmasını gözlemleme şansı elde edebilmişseniz gerçekten muhteşem bir doğa olayına şahit olduğunuzu söylemek isteriz.

Öncelikle şunu belirtelim ki bu sadece bir doğa olayı olmakla kalmayıp dîni değeler açısından da ilginç astrolojik hikayeler barındıran bir olay...

Hz.İsa doğarken bethlehem kasabası üzerinde görüldüğü rivayet edilen parlak yıldız yada gök cismi olarak tarihe geçmiştir. Halley kuyruklu yıldızı mı yoksa başka bir gök olayı mı hâla bu konuda astrolijik bir belirsizlik sürmesine karşın en dikkat çekici ve Hz.İsa'nın doğumuna en yakın tarihlerde gözlemlenen venüs-jupiter kavuşmasını biz dikkate alacağız.

Bu birleşmenin Ay'ın dışında bu ölçüde büyük bir parlamanın en son 2000 yıl kadar önce gerçekleştiği tahmin ediyor. Bu, İsa’nın doğum efsanesindeki parlayan Bethelem yıldızı yönündeki teorileri daha ön plana getiriyor ve Google Sky ile tarihte geriye giderek sizinde o anki gökyüzü dizilimini görme imkanınız bulunuyor.

Tabii bunu deneyenler MÖ 1-2 tarihlerine gitmesi gerekli çünkü Aralık-Ocak aylarında bu olay gözlemlenmiyor. Yani Hristiyan aleminin kabul ettiği tarihler olan 25 aralik'ta değil, 17 haziran tarihlerine denk geliyor. Burada dikkat edeceğiniz husus jupiter ve venüs'ün en yakın olduğu ve tek bir yıldız gibi görülebilecek gibi bir dizilime denk getirmenizdir.

Dünya'dan bu olayın tekrar görülmüş olması Hristiyan alemi için yeni bir olaylar döngüsünün başlayacağı haberleri yabancı medyalarda yer almasına karşın bu olayın Müslümanların kutsal dönemi olan Ramazan ayı içinde gerçekleşmiş olması da dikkat çekicidir.
 
Yukarı Alt