Bilgisayar mı elektrik elektronik mi ?

Türev

MB Üyesi
Kayıt
12 Nisan 2017
Mesajlar
8
Tepkiler
1
Üniv
Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Ikiside muhendislik açısından çok iyiler ki ben ODTÜ nun üzerine tanımam ama bir de sizden duymak istedim hangisi daha kapsamli ve doğru seçim?
 

Mining Engineer

Late is better than never....
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
23 Aralık 2016
Mesajlar
319
Tepkiler
202
Yaş
32
Meslek
MEXT Research Fellow
Üniv
Kawamura Advanced Mining Tech
Bunun cevabı senin ilgi alanında yatıyor aslında, savunma ve savaş sanayi gibi alanlara ilgin varsa eem ama yazılım tarzı alanlara ilgin varsa mesela mobil uygulamalar, siber güvenlik, vs. bilgisayar mühendisliğini tercih edebilirsin.
 

Mücahit Arslan

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
13 Ekim 2016
Mesajlar
244
Tepkiler
99
Meslek
Yüksek Teknoloji Ar-Ge Mühendisi
Üniv
Staffordshire University
@Mining Engineer Hocamın da dediği gibi tamamen ilgi alanın ile alakalı bir tercih. Fakat ODTÜ'nün üzerine tanımam yaklaşımı bana göre yanlış. Asıl olay ODTÜ'de veya diğer üniversitelerde hangi bölümü okuyacağın, neye eğilimin olduğu ile alakalı. Doğru ODTÜ'nün kendini kanıtlamış bir seviyesi var ama her alanda değil. Örneğin İTÜ'nün bazı bölümlerindeki laboratuvar ve çalışma ortamlarını ODTÜ'De bulamazsın. Öte yandan, ODTÜ'deki bazı imkanları da İTÜ'de bulamazsın. Bu bağlamda, Elektrik-Elektronik gibi bir alana ilgim olsaydı ODTÜ'yü seçerdim fakat Elektronik ve Haberleşme gibi bir alana ilgim olsaydı kesinlikle ODTÜ'yü bir kenara bırakır İTÜ'yü seçerdim. Hatta ve hatta sensörler, geri bildirim yapıları, denge sistemleri yapılarına merakım olsaydı ikisini de elimin tersi ile iter İYTE'yi seçerdim. Anlatmak istediğim mevzu okulun sana sunduğu imkanların dışında senin verileni ne kadar alabildiğin ve ne kadar kullanabildiğindir.
 
Yukarı Alt