Bilgisayar mühendisliği mi yoksa yazılım mühendisliği mi

Graceartt

MB Üyesi
Kayıt
29 Temmuz 2018
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
24
Merhabalar bir kaç gun sonra sınav sonuçları açıklanacak ve tercih yapacağım ama bilgisayar mühendisliği mi yoksa yazılım mühendisliği mi karar veremedim Fırat üniversitesine gelmeyi düşünüyorum mühendisliğine iyi diyorlar sizce hangisini tercih etmeliyim ? Hangi mühendislik benim için daha iyi olur ? Yanıtlarsaniz sevinirim.
 

Mücahit Arslan

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
13 Ekim 2016
Mesajlar
244
Tepkiler
99
Meslek
Yüksek Teknoloji Ar-Ge Mühendisi
Üniv
Staffordshire University
Tercihini yapmadan önce PC'nin hardware tabanıyla mı ilgileniyorsun yoksa Software tabanıyla m ilgileniyorsun? Bu sorunun cevabını kendine sorup önce bunu netleştirmen lazım.
Öte taraftan ben her zaman yazılım mühendisliği taraftarıyım. Günümüz teknolojisinde yazılımın dahil olmadığı herhangi bir alan yok. Yazılım ile yapılacak projelerde fikir ve işlevsellik sınırı da yok. Herşey senin elinde ve kontrolünde. Öte yandan, eğer bilgisayarın işleyişinden çok hardware yapısına ilgi duyuyorsundur o zaman o alana yönelirsin. O yüzden önce neyi sevip, isteyeceğin konusunda net olman çok önemli.
 

Mücahit Arslan

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
13 Ekim 2016
Mesajlar
244
Tepkiler
99
Meslek
Yüksek Teknoloji Ar-Ge Mühendisi
Üniv
Staffordshire University
Çok genele hitap eden ve güzel bir bölümdür. Fakat bu benim yaktın olduğum konulara göre şahsi görüşüm. Bu yorum bir başkası tarafından kabul görmeyebilir. O yüzden önemli olan senin bu bölüm ile alakalı ne kadar bilgi sahibi olduğun ve sana ne kadar hitap ettiğini düşündüğün.
 
Yukarı Alt