canerdmrky26
MB Üyesi
- Tepkiler
- 0
Merhabalar henüz 11. sınıfa geçtim fakat şimdiden hedefimi belirlemek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim. Çocukluğumdan beri bilgisayar oyunlarına ve bilgisayarlara ilgim var bu yüzden bilgisayarın başında zaman geçirmekten hoşlanıyorum. İleride Bilgisayar Mühendisi olmak istiyorum fakat Ankara ve İstanbul'daki üniversitelerde siyasi kavgaların çok olması ve şehir olarak sevmediğimden dolayı o şehirlerde okumak istemiyorum. Aklımda Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği var ayrıca sıralama olarak ilk 40.000'le alıyor. Benim asıl sorularımdan birisi şu benim sınav sonucum 20.000-30.000 gelirse sizce istediğim üniversiteyemi gitmeliyim (Ege Üniversitesi) , yoksa o aralıktaki üniversitelerimi tercih etmeliyim ? Araştırmalarıma göre Ege Üniversitesi sürekli gelişmekte olan , her yıl kariyer günleri düzenlenen , hocalarının tecrübeli olduğu , yazılım ağırlıklı ders veren bir üniversite fakat hedefim konusunda kararsız kalıyorum. İkinci sorum olarak bilgisayar mühendisliğinden mezun olunca yüksek lisans yapmamın çok katkısı olur mu ? Forumlarda bakıyorum çoğu kişi 1000 tl maaşın artar ve ünvan alırsın başka getirisi yok yazıyor sizce yüksek lisans yapmak değer mi ? Cevaplarınız için şimdiden Teşekkürler