Bilgisayar Mühendisliği ve Üniversite Hakkında Soru

canerdmrky26

MB Üyesi
Kayıt
14 Ağustos 2017
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
23
Merhabalar henüz 11. sınıfa geçtim fakat şimdiden hedefimi belirlemek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim. Çocukluğumdan beri bilgisayar oyunlarına ve bilgisayarlara ilgim var bu yüzden bilgisayarın başında zaman geçirmekten hoşlanıyorum. İleride Bilgisayar Mühendisi olmak istiyorum fakat Ankara ve İstanbul'daki üniversitelerde siyasi kavgaların çok olması ve şehir olarak sevmediğimden dolayı o şehirlerde okumak istemiyorum. Aklımda Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği var ayrıca sıralama olarak ilk 40.000'le alıyor. Benim asıl sorularımdan birisi şu benim sınav sonucum 20.000-30.000 gelirse sizce istediğim üniversiteyemi gitmeliyim (Ege Üniversitesi) , yoksa o aralıktaki üniversitelerimi tercih etmeliyim ? Araştırmalarıma göre Ege Üniversitesi sürekli gelişmekte olan , her yıl kariyer günleri düzenlenen , hocalarının tecrübeli olduğu , yazılım ağırlıklı ders veren bir üniversite fakat hedefim konusunda kararsız kalıyorum. İkinci sorum olarak bilgisayar mühendisliğinden mezun olunca yüksek lisans yapmamın çok katkısı olur mu ? Forumlarda bakıyorum çoğu kişi 1000 tl maaşın artar ve ünvan alırsın başka getirisi yok yazıyor sizce yüksek lisans yapmak değer mi ? Cevaplarınız için şimdiden Teşekkürler
 

Gökhan Ak

Yetkili Kişi
Kulüp Başkanı
Kayıt
3 Temmuz 2017
Mesajlar
31
Tepkiler
13
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Üniv
Kocaeli Üniversitesi
Merhaba Caner

Öncelikle daha öncesinde yazmış olduğum yazımı ve yazının altındaki forum linkini incelemeni tavsiye ederim. Sadece oyun oynadığın için bilgisayar mühendisliğini seçmek biraz yanlış olabilir. İleride yapacağın mesleği şimdiden araştırmaya başla derim. Hangi mühendisler ne iş yapıyor. Sonuçta bir bölümü seçtiğinde bunun içerisinde de birden fazla alanla karşı karşıya kalıyorsun. Hedefinin olması güzel fakat büyük şehirlerde olan siyasi kavgalar senin şehir seçimini kesinlikle etkilemesin. Şehir seçimi çünkü gerçekten önemli sanayi üniversite iş birliği vs tarzı şeylerden yazımda bahsetmiştim. Bunun haricinde şehir seçimini yaparken dikkat etmen gereken siyasi kavgalardan daha önemli başka kriterler olmalı bence. Ege üniversitesinde okumadığım için herhangi bir yorum yapmayacağım fakat istersen 10k da ol o üniversite 30k-40k ile de alsa istediğin üniversiteye git derim. Ayrıca bahsetmiş olduğun etkinlikler sadece o üniversitede değil diğer birçok üniversitede olduğunu söyleyebilirim.

Yüksek lisans içinde Bilgisayar mühendisliği ile yüksek yapma derim, yerine Mühendislik Yönetimi ile yüksek yapmanı tavsiye ederim.

Umarım faydası olmuştur. Birden fazla mühendisten tavsiye almayı kesinlikle unutma. Tek kişi ile sınırlı kalma ve görüşlerini düşüncelerini açık tut. Herkesten öğreneceğin farklı bir şeyler vardır buna emin olabilirsin. Yazımın linkini aşağıda paylaşıyorum umarım faydalı olur.

Üniversite Tercihleri ve Üniversite - Mühendis Beyinler
 
Yukarı Alt